2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Továbbra is működni fog a Marosvásárhelyi CSM, a városi sportklub, egyelőre azonban bizonytalan, hogy milyen szinten tudják támogatni az egyes szakágakat – mondta el a klub alelnöke.

Szászgáspár Barnabás közölte, folyamatosan egyeztetnek, és abban bíznak, hogy a sportszervezetet működtető városi tanács részéről megkapják a szükséges támogatást, egyelőre azonban nem tudják pontosan, hogy mire számíthatnak. Az idén az előző, 2018-2019-es bajnoki idényből elmaradt tartozások kiegyenlítése volt a legfőbb céljuk, ezek jelentős részét sikerült kifizetni, de még mindig maradtak kiegyenlítetlen számlák – ismerte el a klubvezető.

Szászgáspár Barnabás alelnök szerint még mindig vannak
kiegyenlítetlen számláik a 2018-2019-es bajnoki idényből. 

Fotó: Nagy Tibor


Márpedig, tekintve, hogy a klub finanszírozása akadozik, és a politikai viták miatt a megszavazott összeg teljes mértékű átutalása is bizonytalan, nehéz tervezni az új idényt. Ami biztos – mondta Szászgáspár –, hogy az ifjúsági csoportok tovább működnek minden sportágban, felnőttszinten pedig legalább azokat a csapatokat szeretnék elindítani az új idényben is, amelyek az előző bajnokságban működtek, itt a férfikosárlabdáról, a teremlabdarúgásról, a női kézilabdáról és labdarúgásról van szó. Hogy pontosan mit tudnak ezeknek a csapatoknak biztosítani, és milyen teljesítményt várhatnak el azért cserébe, az attól függ, hogy a költségvetés-kiegészítéskor milyen támogatást tud adni a város.

Mint tudjuk, a városi önkormányzati többség és a polgármester közötti konfliktus miatt a tavaly nyáron szinte egyik napról a másikra elapadt a sportklubnak nyújtott támogatás, és a helyzet azóta sem rendeződött. Mindenki a helyhatósági választásokat várta, hogy kiderüljön: az új felállású tanács és az új polgármester miként tud majd együttműködni a sporttámogatás terén, az időközben bekövetkezett világjárvány miatt azonban a választásokat el kellett halasztani az utánra, hogy az új idény megkezdődne, ráadásul a járvány okán a város költségvetése is romokban hever.

A klub jelenleg legalább azt próbálja elérni, hogy az említett négy szakágban a minimumot, a játékvezetői és szervezési költségeket, a kiszállásokat biztosítsa, a játékosok fizetésére azonban egyelőre aligha tud pénzt fordítani – vallotta be Szászgáspár Barnabás, így a másodosztály szintjén sem igazán lehet teljesítményt elvárni az új idényben. Sem.