2020. augusztus 14., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kimerítő mérkőzések után, a Dinamo stadion sártengerében emberhátrányban szerzett győzelem, a kupa elődöntőjében mutatott kiugró forma és egy újabb emberhátrányos meccsen, kétgólos hátrány leküzdését követően, némileg várható volt, hogy a fáradtság kiütközik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatán. Az lett volna csoda, ha nem így történik, ám mégsem szuperlények alkotják Leo Grozavu csapatát, így bekövetkezett a szurkolók által nem várt, de mégis logikus vereség.

Nem elég az előző meccsekről hozott felgyülemlett terhelés, a Clinceni elleni találkozót a dél-romániai nyár gyilkos erejű kánikulájában, nem a hűvösebb esti órákban rendezték, így nem csoda, hogy elcsigázottnak hatott a háromszéki alakulat. Grozavu megpróbálta forgatni az együttest, a legtöbb játékosának pihenőidőt biztosítani, sőt, némi taktikai módosításokat is végrehajtani a védelemben, ahol három belső védővel kezdte a mérkőzést, de ez nem hozta meg a remélt eredményt. A mérkőzésen az Academica próbálkozott többet futballozni, szünetig azonban nem esett gól. A mérkőzést eldöntő találat a 72. percben esett, amikor egy beívelt szabadrúgáskor a védők nem figyeltek eléggé Șutra, az egyedül maradt clinceni-i csatár pedig nem hibázott. A szentgyörgyiek megpróbálkoztak az egyenlítéssel, de Achahbar szabadrúgását a léc alól kitornászta Vâlceanu két perccel a befejezés előtt.

A vereséggel ismét érzi a kiesési zóna közelségét a Sepsi OSK, ám tegyük hozzá, hogy statisztikailag (figyelembe véve a rájátszásos rendszer bevezetése óta regisztrált eredményeket) még hozzávetőleg öt pontra van szüksége a bentmaradáshoz, ami hét meccsből nem tűnik ijesztően nehéz feladatnak.

Fotó: GSP


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, alsóház, 7. forduló: Academica Clinceni – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1-0 (0-0)

Clinceni, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești) – Mircea Grigoriu (Bukarest), Andrei Constantinescu (Bukarest). Tartalék: Cătălin Buși (Rm.-Vâlcea). Ellenőr: Liviu Ciubotariu (Galac).

Gólszerző: Șut (72.).

Sárga lap: Achim (40.), Albu (45+3.), Patriche (48.), Matei (52.), Ventura (62.), Dobrescu (90+2.), illetve Bouhenna (59.), Ștefănescu (71.).

Academica: Vâlceanu – Matei, Patriche (78. Kontoes), Humanes (79. Bejan), Dobrescu, Albu (68. Cebotaru), Ventura, Șut (90. Marković), Achim (68. Buziuc), Vojtuš, Robert Ion.

Sepsi OSK: Niczuly – Bouhenna, Tincu, Celea (46. Fülöp István), Csiszér (75. Dimitrov), Vașvari, Kovács (46. Achahbar), Fl. Ștefan, Fülöp Loránd (24. Diaz), Šafranko (80. Karanović), Ștefănescu. (46.(64. Velev), C. Popescu (32.)