2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Május 25-én reggel 9 órától

a Víkendtelep fedett uszodájában kerül sor a  SWIMATHON.ms rendezvény 9. kiadására. 

A SWIMATHON.ms közösségi célok megvalósításához szükséges pénzalap összegyűjtését célzó, Maros megyében a legnagyobb adománygyűjtő esemény, amely úszóverseny formájában zajlik.

Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány elnöke  kifejtette, hogy ebben az évben 21 közösségi projektet írattak be. Az esemény szervezésének második szakasza az úszócsapatok feliratkozása volt. 

A harmadik fázis a pénzadományok, támogatók gyűjtésének az időszaka, amikor az úszók olyan magánszemélyeket, vállalatokat keresnek fel, akik támogatnák pénzadománnyal is az adott úszó által képviselt közösségi projektet. Idén változtak a szabályok, így már egyénileg is lehet támogatni az úszókat. Azt az úszót, aki a legtöbb adományt összegyűjti, illetve aki a legtöbb támogatótól gyűjt adományt, a végösszegtől függetlenül, értékes nyereménnyel ajándékozza meg a Marosszéki Közösségi Alapítvány. Nyolc év alatt a SWIMATHON.ms több mint 350.000 lejt gyűjtött több mint 120 közösségi projektnek 1500-nál is több támogató segítségével. Ha az indulás évében, 2011-ben 11 ezer lejt sikerült összegyűjteni, az elmúlt két évben már 100 ezer lej fölötti összeg gyűlt össze adományokból a beiratkozott projektek részére. Az alapítvány elnöke kiemelte, hogy idén nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minden lépés elérhető kegyen online is. 

A www.swimathon.ms oldalon megtalálható az összes közösségi projekt, amelyre az idén gyűjtenek, de ugyanitt lehet adományozni is. Ez fontos lehet egyes civil szervezetek, programok számára, hiszen így külföldön élő emberek is támogathatnak egy-egy projektet.