2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az FCM Marosvásárhely a Ceahlăul hazai pályás vereségének köszönhetően két pont távolságra maradt a tabellán a moldvaiak mögött, akik egy pillanatig sem tudták veszélybe sodorni a vörös kutyák győzelmét.

Az Oţelul elleni tavalyi hazai mérkőzést Ruiz (99) góljával sikerült megnyerni


Vasárnap nem, de a 10. fordulót záró hétfői találkozókon már folytatódott a kör első két játéknapján látható gólgyártás az I. ligában. Az FCM Marosvásárhely a Ceahlăul hazai pályás vereségének köszönhetően két pont távolságra maradt a tabellán a moldvaiak mögött, akik egy pillanatig sem tudták veszélybe sodorni a vörös kutyák győzelmét. Már az első percek után csak az maradt a kérdés: hányszor kell kiszedniük a játékszert a hálóból. Selymes Tibor alakulata így épp a kiesőzóna előtt tanyázik, ám pontegyenlőségben az első kieső helyen álló Sportullal, így a szombaton idegenben szerzett pont jelentősége igencsak felértékelődik. Egyelőre, mert a vásárhelyieknek égető szükségük lesz a pontszerzésre az előttük álló igen nehéz három mérkőzésen is, másként fagyos tél elé néznek, hiszen korántsem biztos, hogy a riválisok eredményei továbbra is kedvezni fognak az FCM-nek. A táblázatot elnézve talán a címvédő galaciak elleni szombati, hazai pályás bajnokin lehet legkönnyebben pontot szerezni. Emellett szól, hogy a galaciak a tavalyi, bajnoki formájuk után visszasüllyedtek a középmezőnybe, tegnapi lapzártánk után pedig a Manchester United társaságában várt rájuk igencsak nehéz, és a vásárhelyiek szemszögéből remélhetőleg fárasztó BL-találkozó. A kohászokat két alkalmuk is lesz megolvasztaniuk a marosvásárhelyieknek, hiszen a szombati bajnoki után jövő kedden a Románia-kupa nyolcaddöntőiben is megmérkőznek a csapatok.

Ebben a fordulóban avatták fel bajnoki mérkőzésen is az új kolozsvári arénát, amelynek ünnepélyes megnyitóján az U Kolozsvárt még rendesen elpáholták Dan Petrescu krasznodári legényei, a vasárnapi tétmeccsen viszont már egy sovány gól is elégnek bizonyult Badea alakulata számára a brassóiak ellen. Az új stadion kétségtelenül szép, és dicséretes, hogy pár hónap távlatában két, nemzetközi viszonylatban is rangos aréna készült el az országban. A gond az, hogy hovatovább nincs hozzájuk méltó csapat a román futballprérin. A forduló egyetlen gól nélküli meccsét Vasluiban játszották, itt látszott meg, hogy ha a moldvaiak korosodó brazil különítményének nincs jó napja, a tavalyi ajándék-ezüstérmes csapat sem számít címesélyesnek, a már hagyományszerűen szezon eleji edzőváltáson átesett Steaua pedig az új szakvezetéssel sem látszik veszélyesnek az élmezőnyre.

A 10. forduló eredményei: Rapid – CS Mioveni 4-0, Oţelul – Astra 1-1, Sportul – FCM Marosvásárhely 1-1, Petrolul – Voinţa Nagyszeben 4-1, Concordia Chiajna – CFR Kolozsvár 0-4, U Kolozsvár – FC Brassó 1-0, FC Vaslui – Steaua 0-0, Pandurii – Gaz Metan Medgyes 1-0, Ceahlăul – Dinamo 0-5.