2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Már megnyertnek számító mérkőzést hagyott kicsúszni a keze közül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a FCSB ellen. A fővárosiaknak két helyzetük volt az egész mérkőzésen – mindkettőt gólra váltották. A háromszékiek pedig ismét bebizonyították, hogy nem tudják tartani az eredményt, és ha megpróbálják, mint ezúttal is (ahelyett, hogy azt játsszák, amit tudnak), annak csak egy ilyen hideg zuhany lehet az eredménye.

Mindkét csapatnak csak a győzelem volt igazán jó ezen a meccsen, és az OSK tett többet érte. Már megszokott látványként a sepsiszentgyörgyiek uralták a középpályát, többnyire elsőként csaptak rá a labdákra, és ahányszor lehetett, indítani próbálták a két éket, Dumitert és  Šafrankót. Szünetig nem esett gól, de Straton kapuja legalább három esetben veszélyben forgott, miközben Niczulynak nem volt más dolga, mint a hazaadott labdákat ismét játékba hozni.

A második félidőben, miután Vașvari szabadrúgás-labdáját Straton kitornászta a felső sarokból, Leo Grozavu taktikailag váltott, lecserélte az egyik éket, és két gyors szélsőt küldött pályára, ami meghozta az eredményt. A 69. percben Golofca az üresen érkező Petrila elé passzolt, utóbbi pedig elcsavarta Straton mellett (1-0). Két perccel később egy újabb cserejátékos passzából esett a második találat: Purece Dumitert indította, Radunović megpróbált felszabadítani, de a középcsatár lábáról a hálóba pattant a labda (2-0). Miután Vașvari kapáslövését ismét hárította Straton, a 81. percben derült égből, minden előjel nélkül, szépített a FCSB: Octavian Popescu a leshatárról indította Buziucot, Aganović elkésett a kimozdulással, Buziuc pedig elgurította Niczuly alatt (2-1). 

A semmiből kapott gól alapjaiban rendítette meg a sepsiszentgyörgyiek önbizalmát, és azt kezdték játszani, amit nem igazán tudnak: megpróbáltak ráülni az eredményre. Így is sikerülhetett volna kihúzni a végéig, hiszen a FCSB továbbra sem volt nagyon veszélyes, de a hosszabbítás második percében a jobbhátvéd posztra frissen beállt Kovács lemaradt Tănaséról, Ňinaj nem tudta zárni a szöget, és a bukaresti csatár a hosszú sarokba küldte a labdát (2-2).

A döntetlen azt jelenti, hogy a FCSB három pontra lemaradt a Kolozsvári CFR-től, így amennyiben a CFR ma este nyer Botosánban, matematikailag is megszerezte a bajnoki címet, mert a rájátszás előtti pontfelezéskor a FCSB felkerekítésben részesült. Az OSK pontszámban utolérte a CSU Craiovát, de a végelszámolásnál nem tudja majd megelőzni, hiába jobb a gólkülönbsége, mert a rájátszás elején ugyancsak felfelé kerekítették a pontjait. Csütörtökön (az utolsó előtti fordulóban) az OSK az Academica Clinceni otthonába látogat.

Fotó: A Sepsi OSK közösségi oldala


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, felsőházi rájátszás 8. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresti FCSB 2-2 (0-0)

Sepsiszentgyörgy, városi stadion, zárt kapus. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest) – Valentin Avram (Bukarest), Daniel Mitruți (Craiova). Tartalék: Ionuț Coza (Cernica). Ellenőr: Székely Zoltán (Nagybánya).

Gólszerzők: Petrila (69.), Dumiter (71.), illetve Buziuc (81), Tănase (90+2.).

Sárga lap: Eder (39.), Păun (56.), Golofca (87.), Niczuly (90+3.), illetve Moruțan (42.), Tănase (74.).

Sepsi OSK: Niczuly – Aganović (89. Kovács), Ňinaj, Mitrea, Ștefănescu, Fofana (84. Tincu), Vașvari, Păun (63. Petrila), Dumiter, Eder (46. Purece), Šafranko (63. Golofca). 

FCSB: Straton – Crețu, Cristea, Nedelcu (30. Buziuc), Radunović, Oaidă (75. Niță), Ov. Popescu (49. Perianu), Olaru, Moruțan, Tănase, Oct. Popescu.


Eredményjelző

Labdarúgó 1. liga, rájátszás, 8. forduló:

* felsőház,: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresti FCSB 2-2

* alsóház: Aradi UTA – Medgyesi Gaz Metan 1-0, Campionii FC Argeș Pitești – Bukaresti Dinamo 1948 1-2.A rájátszás 9. fordulójának műsora

Május 18., kedd:

* 20.30 óra, DigiSport 1, Telekom Sport 1, Look Sport +: Botosáni FC – Kolozsvári CFR 1907 (felsőház)

Május 19., szerda:

* 18.30 óra, DigiSport 4: Medgyesi Gaz Metan – Jászvásári CSM Politehnica (alsóház)

* 18.30 óra, DigiSport 2, Telekom Sport 2, Look Sport: FC Voluntari – Aradi UTA (alsóház)

* 18.30 óra, DigiSport 3, Telekom Sport 1, Look Sport +: Konstancai Viitorul – Gyurgyevói Astra (alsóház)

* 18.30 óra, DigiSport 1, Telekom Sport 3: Bukaresti Dinamo 1948 – Chindia Tîrgoviște (alsóház)

* 18.30 óra, DigiSport 4, Telekom Sport 4, Look Sport 2: Nagyszebeni Hermannstadt – Campionii FC Argeș Pitești (alsóház)

* 21.30 óra, DigiSport 1, Telekom Sport 1: Bukaresti FCSB – CSU Craiova (felsőház)

Május 20., csütörtök:

* 20.30 óra, DigiSport 1, Telekom Sport 1, Look Sport: Academica Clinceni – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (felsőház)