2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Isten oltó-kése – Márton Ildikó fotókiállítása

Rendhagyó fotókiállítás nyílt a Bernády Ház emeleti galériájában. A kiváló fotóművészként ismert Márton Ildikó Hargita megyei műemlékvédő, műépítész, számos hazai és nemzetközi fotósdíj birtokosa ezúttal különleges képekkel áll a marosvásárhelyi közönség elé. A Corvina Kiadó Isten oltó-kése című kötetébe válogatott fotóinak felnagyított mását mutatja be. A szép kiadvány alcíme: 33 magyar vers Istenről, hitről az Ómagyar Mária-siralomtól Pilinszky Jánosig. Ezekhez társulnak a kiállító erdélyi templomokról, tájakról, épületekről készült felvételei.


Gyergyószárhegy 2019

Szintén a Bernády Házban tekinthető meg a Gyergyószárhegyi Művésztelep tavalyi három alkotótáborában készült munkákból összeállított válogatás. A különböző műfajú munkák a kortárs képzőművészet mai irányzataiból visznek közönség elé mintegy 30 művet. 


Kulcsár Béla-emlékkiállítás a várban

A Maros Megyei Múzeum Kulcsár Béla – 90 éve született című tárlata március 15-ig a múzeum várbeli kiállítótermében látogatható. Az emlékkiállítást tavaly decemberben a Kultúrpalotában nyitották meg.


Erdély festészete a két világháború között

A Kultúrpalota II. emeleti jobb szárnyában Erdély festészete a két világháború között címmel nyílt kiállítás magyar, román és szász művészek alkotásaiból. A kiállításon látható egyebek mellett Aurel Pop Notre-Dame című festménye, amely a Maros Megyei Múzeum 2019-es műtárgyvásárlásainak legjelentősebb képzőművészeti alkotása. A tárlat április 19-ig várja a látogatókat, nyitva tartás keddtől vasárnapig 9–16 óra között.