2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Varietas cartographica 

A marosvásárhelyi Teleki-Bolyai Könyvtár október 18-án, pénteken délután 6 órakor nyitja meg a Varietas cartographica című kiállítását, mely ízelítőt nyújt e különleges műfaj sokszínűségéből. A látogatók megtudhatják, hogyan néz ki egy római útitérkép, mit keresnek a pókok a térképen, mikor készült a legelső Székelyföld-térkép, milyen alakja van Európának, mi köze volt a jezsuitáknak a térképészethez és sok mást.  


Józsa Ildikó kiállítása 

Józsa Ildikó korondi keramikusművész a Maros megyei közönségnek mutatkozik be Exorsus (Kezdet) című tárlatával, amelyet október 25-én, pénteken 19 órakor nyitnak meg a marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban. A művész első alkalommal idén áprilisban Székelyudvarhelyen állította ki alkotásait, az akkori tárlat 26 munkája két újabb alkotással egészül ki az Életfa című balladai faliképsorozat mellett. A rendezvény  házigazdája Oláh Dénes főesperes, megnyitóbeszédet mond Doszlop Lídia művészeti szakíró. A tárlat három hétig látogatható.


Erdély színei 

Erdély színei címmel nyílt kiállítás a marosvásárhelyi, Köztársaság tér 9. szám alatti Egyesülés (Unirea) galériában. A Kolozs Megyei Képzőművészek Egyesületének alkotásait bemutató tárlat még egy hétig látogatható.


Szerzetesek asztalánál – vándorkiállítás a várban

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Szerzetesek asztalánál című vándorkiállítása tekinthető meg a Maros Megyei Múzeum marosvásárhelyi várbeli épületében. A kiállítás december 18-ig látogatható.