2020. január 25., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Festészeti tárlat az unitáriusoknál

Szeptember 8-án, vasárnap déli 12 órakor a marosvásárhelyi Bolyai téri unitárius egyházközség Dersi János kiállítótermében megnyílik a dombóvári (Magyarország) Takács Nagy Judit festészeti kiállítása. A tárlatot Szász Teréz méltatja, énekel Szász Bernadett, zongorán játszik Márton Előd. A kiállítás két hétig látogatható.  


Kassay Zoltán-emlékkiállítás

A Studium–Prospero Kulturális Központ kiállítóterének falai nem sokáig maradnak üresen Kuti Botond szovátai fiatal festőművész kiállítása után. Szeptember 10-én, kedden 18 órakor Kassay Zoltán néhai marosvásárhelyi festőművész emlékkiállítása nyílik itt meg. 


Erdélyi Lajos életmű-kiállítása

Kettős kisebbségben címmel megnyílt Erdélyi Lajos fotóművész életmű-kiállítása Marosvásárhelyen, a Marx József Fotóklub várbeli kiállítótermében, a Szűcsök bástyájában.


Tűzzománcok a Bernády Házban

Birtalan Éva tárlata nyitotta meg a nyári szünet utáni új évadát indító Bernády Ház kiállításainak sorát. A művészi tűzzománcairól ismert marosvásárhelyi alkotó ismét e kevesek által művelt, de népszerű műfaj erényeit mutatja fel a kiállításon.


A Marx József Fotóklub kiállítása

A Bernády Ház emeleti galériájában a Marx József Fotóklub 65 év a magyar fotográfia szolgálatában című fotókiállítása látogatható.


Kiállítás a fotógyárban

Szeptember 6–8. között az azopan.ro archívum fotóiból tekinthető meg kiállítás a marosvásárhelyi régi fotógyárban, a Jegenye (Plopilor) sor 12. szám alatt. A www.azopan.ro egy folyamatosan bővülő online fotóarchívum, amelynek célja átmenteni és elérhetővé tenni a romániai analóg fotózás értékeit az utókor számára. A gyűjtemény hozzáférhetővé szeretné tenni azt a sok millió analóg technikával készült fényképet, amely ott hever mindannyiunk fiókjában, padlásokon, intézmények raktáraiban vagy csak negatívon létezik. A gyűjtemény önkéntes szerkesztők és segítők munkájára épül, és mindenkinek szól, bárki részt vehet a saját fotóival.