2021. január 17., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A tavasz beköszöntével, a húsvéti ünnepekhez közeledve,

április 5-én ismét lesz Erdélyi Sajtmustra Marosvásárhelyen. 

A 2016-ban Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Petry Látványműhely és Múzeum által szervezett rendezvényre várják egész Erdély területéről azokat a kézműves sajttermelőket, akik szeretnék népszerűsíteni, értékesíteni finomabbnál finomabb sajtkészítményeiket. 


A tavaly szeptemberben megszervezett sikeres sajtmustra mintájára, a sajtkészítők a Rákóczi lépcső alatti kis utcában 9–19 óra között mutathatják be termékeiket. Ismét megszervezik a sajtok csatáját, amelyen a sajt minősége mellett a termék bemutatása és tálalása is értékelve lesz. 

A látogatók számára is készülnek érdekes programokkal a szervezők, hiszen a rendezvény elsődleges célja, hogy az Erdélyben egyre erősödő minőségi, kézműves technikával készülő sajttermelést szórakoztató programok révén közelebb hozzák az emberekhez, hogy megteremtsék a termelők számára a lehetőséget termékeik népszerűsítésére, értékesítésére. A helyi termelők által készített finomságokat nem csupán azért érdemes előnyben részesíteni, mert egészségesebbek, mint a legtöbb importált termék, hanem, mert ezáltal hozzájárulhatunk a helyi gazdaság fejlődéséhez is, amiért mindannyian felelősek vagyunk.

A Petry Látványműhely és Múzeum által szervezett eseményre március 26-ig várják a kézműves sajttermelők jelentkezését a pr@petry.ro e-mail-címen.