2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az alapszakasz legjobb nyolc csapatának részvételével indul a rájátszás a kosárlabda Nemzeti Ligában. A járvány miatt a 9-14. helyen végző csapatok korábban megkezdik a vakációt, mint ahogy a két utolsó helyezettnek sem kell részt venni az eredetileg tervezett osztályozón, és kieső sincs.

A múlt héten az elmaradt mérkőzéseket pótolták be, ezeken egyetlen meglepetés sem született. Ez egyben azt jelenti, hogy az utolsó helyet a rájátszásban Galac szerezte meg, illetve hogy a rájátszást Nagyvárad kezdi a második helyről.

A rájátszás első körében az eredetileg tervezett ötből három helyett csak háromból kettő rendszerben játszanak, mi több, az első két meccset a jobban helyezett csapat otthonában, így elég nagy a valószínűsége, hogy a gyengébben helyezett csapat otthonában már ne kelljen harmadik találkozót rendezni. Íme a párosítások: Kolozsvári U-BT – Galaci CSM, Nagyváradi CSM – Temesvári SCM, Nagyszebeni CSU – FC Argeș Pitești, CSO Voluntari – SCM U Craiova. (bálint)


Eredményjelző

Kosárlabda Nemzeti Liga, elmaradt mérkőzések:

* Nagyszeben: Nagyváradi CSM – Galaci CSM 96:78, Bukaresti Dinamo – Nagyszebeni CSU 91:100, FC Argeș Pitești – Dinamo 100:75.