2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Függöny

Új bemutatónak ad otthont, rendhagyó előadás helyszíne lesz október 12-én, szombaton 7 órakor a marosvásárhelyi Spectrum Színház. A bemutatandó Függöny című drámát Kincses Elemér rendező, drámaíró írta nővére, P. Kincses Emese regénye alapján. A darab cselekménye a múlt század ’70-es éveinek végén játszódik, és egy erdélyi magyartanárnő életéről, kálváriájáról szól, hol nevetve, hol szomorúan. A tanárnő nem akar egyebet, mint egész embernek maradni, erdélyi magyar értelmiséginek. Nincs könnyű sorsa… Az előadás alapkérdése: változott-e azóta valami?!

Az igencsak aktuális, érdekesnek ígérkező előadás rendhagyó – nemcsak témája miatt, hanem azon érdekes oknál fogva is, hogy Kincses Elemér írta, rendezte P. Kincses Emese regénye alapján: a szerzők, a rendező, a produkció, a játszó színház – minden és mindenki marosvásárhelyi. 

Az előadás szereplői: Czikó Juliánna, Szász Anna, Márton Emőke-Katinka, Ruszuly Ervin. Rendező: Kincses Elemér. Díszlet- és jelmeztervező: Takács Tímea. A premiert követő, sorrendben második és harmadik előadásra ez év október 13-án és 18-án este 7 órától kerül sor a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti székhelyén. Helyfoglalás a 0744-301-875-ös telefonszámon.