2022. augusztus 9., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hamarosan rajtol a Vibe fesztivál

A marosvásárhelyieknek már nem kell bemutatni a Vibe fesztivált, amely idén, két év után, ismét visszatér a Maros-partra. Bár tavaly a szervezők készültek egy kisebb kiadással, a Vibe The City Editionnal, az nem tudta azt az életérzést kelteni, amit a fesztiválozók megszoktak. Szerdától, a fesztivál 0. napjától ismét megszólítják a szórakozni vágyókat, és, mint minden évben, ezúttal is figyeltek arra, hogy mindenki találjon érdekes programot.

A negyedik Vibe fesztiválról Rés Konrád Gergely fesztiváligazgatóval beszélgettünk.


A nagyszínpad mindjárt kész
   Fotó: Nagy-Bodó Szilárd– Hogyan készültetek az idei visszatérésre?

– Az egész csapat nagyon várta, hogy visszatérhessünk a koronavírus-járvány hozta kényszerpihenő után. A szervezés és az építkezés tekintetében szerencsére jól állunk, de ami ennél is sokkal fontosabb: úgy érezzük, a közönségünk nagyon vár már minket. Mind a törzsbázis, mind a frissen Vibe-olni vágyók alig várják már a szerdai napot, hogy végre együtt szórakozhassunk a Maros-parton.

– Mely programpontokat emelnéd ki?

– Nem szeretnék külön kiemelni semmit, hiszen a programok együttesen adják meg a fesztivál összképét. Mi, szervezők, arra törekszünk, hogy a résztvevők, akik szerdán birtokukba fogják venni a Maros-partot, ne akarjanak elmenni egészen hétfő reggelig. Ha ez megtörténik, akkor kijelenthetjük, hogy megtalálták a nekik tetsző programokat, és mindent megtaláltak a fesztivál területén, amire szükségük van. A nappali programok között van a Vibe Koli, a Fashion Corner, sportprogramok és egyéb tevékenységek, amelyekben részt tudnak venni.

– A G Caféban is ki lehet váltani a karszalagot. Meddig lehet ezt megtenni?

– Szerdáig van erre lehetőség, szerdától a fesztivál területén lehet kiváltani a karszalagokat. Azért is kérünk mindenkit, hogy váltsa ki mihamarabb a karszalagot, mert akkor sokkal rövidebbek lesznek a sorok. Illetve azok, akik ezt már korábban megtették, hamar bejuthatnak a fesztivál területére, és sokkal gyorsabban megtapasztalhatják az ottani hangulatot.

– Hol lehet megtekinteni a részletes programot?

– Mindegyik online kommunikációs felületünket ajánljuk, de a legbiztosabb információkat mindig a fesztivál honlapján lehet megtalálni. Itt fel van tüntetve mind a nappali program, mind a zenei felhozatal. Az idei fesztiválra újraterveztük az okostelefonra letölthető alkalmazásunkat is. Ezen is megtekinthető az órára lebontott program, külön érdekesség, hogy kijelölhetők azok a programpontok, amelyek az adott résztvevőt érdeklik, és a kezdés előtt 15 perccel a telefon értesítést küld, hogy nehogy lemaradjon róluk.

– Elhangzott már, hogy a közönség nagyon várja az idei Vibe fesztivált. Hány résztvevőre számítotok?

– Már 2019-ben is nagyon szép növekedést értünk el, akkor közel 50.000 személy fordult meg a fesztiválon. Idén úgy tűnik, a fesztivál még inkább tetszik a célközönségnek. A jelenlegi adatok alapján körülbelül 80.000 résztvevőre számítunk, természetesen ehhez szükséges az is, hogy napsütéses legyen az idő, ami az előrejelzések alapján nagyon valószínű. Elmondható, hogy nagyon sikeres fesztiválnak nézünk elébe.