2020. július 11., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Főtéri és várbeli jégtánc a ligeti helyett

Szent Miklós-nap előestéjén ölti fel díszfény ruháját Marosvásárhely főtere, és ezen a napon nyílik meg a Színház térre, illetve a vár udvarára tervezett műjégpálya is. A részletekről Cosmin Blagát, a polgármesteri hivatal szóvivőjét kérdeztük.

– A két korcsolyapálya december 5-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg. A Színház téren a karácsonyi vásár szomszédságában egy 600 négyzetméteres pálya várja majd a téli sportok kedvelőit, a vár udvarán pedig, a házasságkötő terem mellett egy 800 négyzetméteres pályát alakítunk ki. A megnyitó alkalmával mindkét pálya használata ingyenes lesz, a továbbiakban pedig a korábbi díjszabások érvényesek – tájékoztatott a szóvivő, aki szerint a karácsonyi vásár közelében levő helyszínek szerencsésebbek a ligetbelinél.

Amint arról korábban hírt adtunk, a Ligetben kialakított műjégpálya felülete meghaladta az 1400 négyzetmétert, tehát nagyobb volt, mint az idei két pálya összterülete. Ami az árakat illeti, tavaly a gyermekjegy 8, a felnőttjegy 10, a korcsolyabérlés 12 lejbe, a fenés 10 lejbe kerül. A 3 év alatti gyermekek ingyen léphettek a jégre, a szóvivő tájékoztatása szerint ez idén is így lesz.

Fotó: Nagy Tibor