2021. december 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idén tizenharmadik alkalommal mérhetik össze tudásukat a magyar nyelven tanuló középiskolások a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete által szervezett középiskolások üzleti tanácsadó versenyén. Az ország bármely szegletéből várják február 24-ig 9–12.-es diákok jelentkezését, háromfős csapatokat alkotva. 

A verseny a Kolozsvári esettanulmánynapok című rendezvénysorozat keretén belül kiemelt helyet kap, hiszen azok a diákok, akik jó eredményt érnek el az április 23–25-i döntőn, pluszpontokat kapnak az egyetemi felvételijükhöz, ha a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát választják érettségi után. A pluszpontok mellett a versenyző diákok jelentős pénznyereményekben is részesülhetnek: a rendezvénysorozat összdíjazása 25.000 lej.Hogyan épül fel a verseny?

A verseny háromfordulós, mindhárom szakasz online zajlik. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. A fordulók úgy vannak felépítve, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő esettanulmány megoldására. A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt.


Élőben közvetítik az online döntőt

„A járványhelyzet miatt, a hagyományoktól eltérően, Kolozsvár helyett idén is online szervezzük a verseny harmadik, döntő fordulóját. Teljes mértékben felkészültek vagyunk az esettanulmány-verseny 

digitális térben történő lebonyolítására, hiszen a tavaly a váratlanul kitört járványhelyzet miatt szintén online kellett megtartanunk a döntőt, és a rövid idő ellenére sikerült az online térbe áthelyezni az esettanulmány-versenyek varázsát és szakmaiságát. Ezenfelül idén a regisztráció és a feladatok is a verseny megújult weboldalán lesznek elérhetők, ezzel is egyszerűsítve a jelentkezést és a kommunikációt a diákokkal. Az online döntőt áprilisban élőben közvetítjük a Facebook-oldalunkon” – nyilatkozta dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese. 


Jelentkezz szerdáig!

A versenyre magyarul beszélő középiskolás diákok jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva. Iskolánként a jelentkező csapatok száma nincs korlátozva. A XIII. középiskolások üzleti tanácsadó versenyére a jelentkezési határidő február 24., szerda, 22 óra. Jelentkezni a hu.econ.ubbcluj.ro/kutv/ weboldalon lehet. 


Igazi esetmegoldókká válnak a középiskolások

„Célunk a közgazdászszakma rejtelmeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építettük fel a versenyt. Ezalatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy valós vállalatról szóló esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják” – mondta a dékánhelyettes.  Hozzátette: a középiskolások üzleti tanácsadó versenyének döntőjével párhuzamosan zajlik a kolozsvári egyetemisták esettanulmányi versenye, melynek döntőjét a középiskolás diákok nézőként követhetik, így már középiskolásként jó gyakorlatokat leshetnek el egyetemista kollégáiktól.

KÜTV 2019-es nyertesek