2021. szeptember 22., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az elmúlt években sokszor riogattak a világvégével. Jósolták már az ezredfordulóra, aztán jött a maják jóslata és a többi. Ezekben a napokban újabb világméretű katasztrófával riogatnak tudósok. Azt állítják, hogy a világvége augusztus 29-ére várható. Minden város összedől, az egész Föld elpusztul, és újra Jézus Krisztus lesz a világ ura, mindezt a Föld mágneses mezőinek felcserélődésével magyarázzák – legalábbis a The Sun beszámolója szerint. Eszerint pusztító földrengés rázza meg a Földet, a nap sűrű, fekete felhőbe burkolózik, pokoli szélvihar pusztít, minden hegy és sziget elmozdul a helyéről. 

Az elkövetkező 400 év az emberiségnek borzalmas dolgokat tartogat Nostradamus francia tudós, az okkultizmus egyik legfontosabb alakja szerint is: földrengések, tornádók, fegyveres konfliktusok lesznek. A jóslat szerint 2023-ban a Földbe meteorit vagy aszteroida csapódik, természeti katasztrófahullám lesz világszerte. Anglia nagy részét és Dél-Amerika déli partját elárasztja a víz, kitör az éhínség. 2024-ben borzalmas, emberek okozta és környezeti katasztrófák várhatók Amerikában és Európában. 2038-ban kezdődik a harmadik világháború. 

És a jóslatok itt még nem érnek véget. 

Itt egy legújabb felfedezés. Kaliforniai tudósok szerint a laboratóriumi patkányok megmentik veszélybe került patkányársaikat. A kísérlet során 60 patkánypárt figyeltek meg, amelyek empátiát mutattak bajba került társaik iránt, és a megmentésükre siettek.

A tudósok szerint hasonló empátia figyelhető meg az embereknél is, ami azonban nem jelenti azt, hogy az embertársaik segítségére sietnek. 

Ennek legokvensebb példája az, ami Romániában történik. Az Európai Unió egyik legszegényebb országában fullasztó rekkenőség váltakozik pusztító viharokkal, kétségbeesett embereket hagyva maga mögött, miközben egyre jobban elhatalmasodik az agresszió, a bűnözés, a vezető kormánypárt a belső választásokkal van elfoglalva, olyannyira, hogy egymás kinyírásán kívül egyébre nem is jut ideje. 

A politikai ellenfelek a hét végén is ököllel mentek egymásnak, rendőrségi beavatkozásra volt szükség. 

Tanulhatnának a patkányoktól: saját önös céljaik mellett néha bajba jutott embertársaikra is odafigyelhetnének.