2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi CSM teremlabdarúgó-csapata megkezdi az edzéseket, egyelőre – a korlátozásoknak eleget téve – szabadtéren – tudtuk meg Kacsó Endrétől, a szakosztály vezetőjétől. Ennyi a konkrétum, hiszen minden egyéb részlet egyelőre homályba vész. A szövetség nem tudja, hogy mikor és milyen körülmények között rendezhető meg az új bajnoki idény, így egyelőre addig halasztják a klubok idény előtti szokásos gyűlését, amelyen elhatározzák a következő évi kiírás koordinátáit, amíg a járványhelyzet és a hatósági intézkedések lehetővé nem teszik a sportesemények teremben való megszervezését. De nem lehet tudni azt sem, hogy a súlyos anyagi gondokkal küszködő CSM milyen feltételeket tud biztosítani a csapat számára.

Kacsó Endre szerint azonban az semmiképpen sem tevődik fel, hogy teljesen megszűnjön az alakulat, hanem alkalmazkodnak a körülményekhez. Legrosszabb esetben az ifjúságiak továbbra is rendelkezésre állnak, ám úgy vélte, azok a játékosok, akik tavaly is szerepeltek a csapatban, továbbra is játszani fognak, vállalva azt, hogy újabb áldozati idény következik, a feljutás célkitűzése nélkül. 

A szakosztályvezető azonban töretlenül optimista, és még mindig reménykedik abban, hogy sikerül olyan anyagi hátteret biztosítani, amely lehetőséget biztosít a keret kiegészítésére, és a sokszoros bajnok marosvásárhelyi teremlabdarúgás (noha a csődbe jutott City’us, és nem a jelenlegi CSM révén) ismét az élvonalban szerepelhet a közeljövőben.

Addig is azonban a Román Labdarúgó-szöveteség fegyelmi bizottsága újabb szankciókat hozott a klub ellen az egykori játékosok iránti tartozása miatt. A Küsmödi Tamással és Iszlai Richarddal szembeni adósságok miatt 2-2 büntetőpont levonásával sújtották a csapatot, és augusztus 5-éig adtak határidőt az adósság kiegyenlítésére. Ha ezt megteszik, akkor elkerülhetik az újabb pontlevonásokat. Szőcs László ügye esetében 1500 lej bírsággal tartozik a klub, és augusztus 18. a tartozásk kifizetésének határideje. 

A pontlevonások kapcsán az az érdekes, hogy a fegyelmi bizottság ezeknek a hatályát a július 4-18. közötti időszakra állapítja meg, egy olyan periódusra, amikor nem zajlik bajnokság, így a gyakorlatban nincs miből levonni a büntetőpontokat.

A tartozásokat ki fogják fizetni – vélte Kacsó  –, mert szerinte nem nagy összegekről van szó.

Végső esetben az ifikkel játszanak tovább, mint tették a legutóbbi idényben is 

Fotó: Nagy Tibor