2021. november 28., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mint ismeretes, az energiapiaci liberalizáció tanácstalanságot eredményezett a fogyasztók körében, sokan nem tudták eldönteni, hogy maradjanak-e a régi szolgáltatójuknál vagy váltsanak. S ha váltanak, akkor milyen szempontokat kell figyelembe venniük, hogy a legelőnyösebb áron és legmegbízhatóbb szolgáltatóval kössenek szerződést? A gázár liberalizációja 2020. július elsejétől, míg a villanyáramé 2021. január elsejétől következett be. Ezzel megszűnt a szabályozott ár, ami azt jelenti, hogy nem az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság szabja meg, hanem a szolgáltató dönti el, milyen áron forgalmazza az energiát. 


Ha nem lesz más választás, az eredeti szolgáltató szabadpiaci árával számláznak 

A fogyasztó több szolgáltató ajánlata közül választhat. A legnagyobb Maros megyei gázszolgáltató, az E.On közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, amelyben öt pontban ajánlást fogalmaz meg azzal kapcsolatban, hogy mit ajánlatos figyelembe venni a szolgáltató kiválasztásánál. 

A fogyasztónak elsősorban azt kell ellenőriznie, hogy szabadpiaci áron jut-e az energiához vagy sem. Az E.Onnál egyszerű ezt megtenni. Ha a számla első oldalán az jelenik meg román nyelven, hogy Produs de gaze naturale, akkor a fogyasztó még nem tért rá a szabadpiaci szolgáltatásra. Ha nem, akkor bármikor megteheti ezt. A határidő: június 30. Abban az esetben, ha a fogyasztó e dátumig nem él a választás lehetőségével, akkor az eredeti szolgáltató július 1-jétől automatikusan áthelyezi a fogyasztót a szabadpiaci szolgáltatásra. Erről írásban értesítik a fogyasztót. 

Fotó: Karácsonyi Zsigmond (archív)


Másodsorban: ajánlatos tanulmányozni az ANRE, az Országos Energiár-szabályozó Hatóság internetes oldalán (anre.ro) közzétett összehasonlító táblázatot (Comparator oferte). Minden esetben figyelni kell a szolgáltatói árra, az ár érvényességének időtartamára s az ajánlaton feltüntetett árak módosítási feltételeire. Az E.On esetében választható a fix vagy a változó ár, illetve műszaki szolgáltatásokkal összekötött szerződés. Ezekről az ajánlatokról a www.eon.ro honlapon lehet tájékozódni, illetve telefonon a 0800-800-366 vagy a 0800-800-900-as számon lehet érdeklődni. 

Az E.On közleményében arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabadpiaci szolgáltatásra való áttérés semmibe sem kerül, a szolgáltatás folytonos marad, nem lesz kiesés, és a szolgáltatónak kötelessége a sürgősségi beavatkozást elvégezni esetleges üzemzavar esetén. 

Harmadsorban: az ár fontos tényező, de nem az egyetlen fontos kritérium. Az árajánlatok tanulmányozásánál oda kell figyelni, hogy a szolgáltató működtet-e ügyfélszolgálati központot, telefonos tudakozót, online portált, mobil- alkalmazást, hogy ezekkel könnyebb legyen az ügyintézés, a fogyasztás bejelentése és a számlafizetés. Az E.On rendelkezik kiegészítő szolgáltatásokkal, működteti az eon.ro honlapot, az E.ON Myline applikációt, az ingyenes tudakozót, az E.On Bookingot, amely révén előjegyzés kérhető az E.On irodáiba, illetve az info SMS-t, hová elküldhető a leolvasott index, és lekérhető a számla értéke. 


Figyelni kell a hálózati díjra

Negyedsorban: figyelembe kell venni a szolgáltató anyagi hátterét és műveleti képességét, amely biztos garancia arra, hogy hosszú távú és megbízható szolgáltatóról van szó. Az E.On 16 éve szolgáltat energiát – földgázt és villamos energiát – több mint 3,3 millió romániai fogyasztónak. 

Ötödsorban: nem kell elsietni az új szerződés aláírását. Aláírás előtt nagyon oda kell figyelni a dokumentumok tartalmára, s nem kell semmit aláírni, amíg fontos információk hiányoznak a szövegből. Például a szolgáltatói ár összes összetevője, a számlafizetési határidők, a szerződés időtartama, a szerződésfelbontás illetéke stb. 

A szakértők szerint azt is ellenőrizni kell, hogy a hálózati díj benne van-e a végleges árban, ugyanis a szolgáltatók olyan ajánlatokat is közzétesznek, amelyekben nincs benne a hálózati díj. Ezt azért nem tüntetik fel, mert például Erdélyben, a kiterjedt gázhálózat miatt, magasabb a hálózati díj, mint máshol. Ezért működtetése sokkal költségesebb, mint például a déli megyékben, ahol falun nincs gázszolgáltatás, s csak a rövidebb városi vezetékhálózatokat kell üzemeltetni.

Fotó: Nagy Tibor (archív)