2020. július 10., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az új koronavírus-járvány miatt bevezetett megszorító intézkedések feloldásával jú- nius 1-től újra megnyílik a Kultúrpalota, és néhány terme ismét látogathatóvá válik. Noha továbbra is folyik az épület felújítása, a Tükörterem, a hangversenyterem, a szecessziós kiállítás, a dr. Bernády György- és Emil Dandea-emlékszobák, valamint az előcsarnok továbbra is látogatható lesz. A múzeum téli nyitvatartás szerint fog működni, vagyis hétköznaponként 9–16, hétvégén 9–14.30 óra között, hétfőn zárva lesz. A belépőjegy 14 lejbe kerül, nyugdíjasoknak 6 lejes, a tanulóknak, egyetemistáknak pedig 3 lejes kedvezményes jegyet kell majd váltaniuk.

A múzeum felkészült a látogatók fogadására, betartva az egészségügyi minisztériumi előírásokat a járvány megfékezése érdekében. Ezek alapján a látogatóknak belépéskor és a látogatás ideje alatt szájmaszkot kell viselniük, kezet kell fertőtleníteni és be kell tartani a 2 méter távolságot a többi látogatótól. Belépéskor testhőmérsékletet is mérnek, és ha ez 37.3 Celsius-foknál magasabb, tilos belépni.

Azokat a látogatókat, akik még nem hagyhatják el vagy nem szeretnék elhagyni otthonukat, a Kultúrpalota virtuális sétára hívja. A kulturpalota.ro weboldalon ez elérhető, betekinthetnek a Kultúrpalota termeibe, sőt a legutóbbi képzőművészeti kiállítás, az Erdély festészete a két világháború között című is bejárható.

A Maros Megyei Könyvtár már május 25-től fogadja az olvasókat hétköznaponként 10–17.30 óra között (14–15 óra között fertőtlenítés miatt zárva), de a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia hangversenyeire sajnos még várni kell. 

(A Maros Megyei Múzeum közleménye)