2020. szeptember 23., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Jó tanuló, jó sportoló címmel felhívást hirdet a külhoni magyar régiókban – Erdélyben, Felvidéken, Vajdaságban, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban – tanuló diákok számára.

„A felhívás a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év részét képezi. Célja, hogy megtaláljuk azokat a külhoni diákokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal a magyar közösségünk érdemeit gyarapítják és értékeinket képviselik. A felhívásra kiváló tanulmányi átlaggal rendelkező, a szomszédos országokban magyar közoktatásban tanuló, illetve nappali tagozatos felsőoktatásban – alap- vagy/és mesterképzésben – részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik régiós vagy megyei szinten a sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A legjobban szereplő jelentkezők – külhoni régiónként egy fő – „Az év jó tanulója, jó sportolója” címben és fejenként 300 ezer forint összegű pénzjutalomban részesülnek. Célunk, hogy – összhangban a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év célkitűzéseivel – az idei esztendőben, Trianon 100. évfordulóján olyan külhoni közösségeket, köztük fiatalokat mutassunk be, akik elhivatottságukkal és eredményeikkel példaként szolgálhatnak az összmagyarság számára.”

Pályázatot benyújtani a nemzetpolitika@me.gov.hu címen lehet augusztus 31-ig.

A jelentkezéshez szükséges csatolni a tanulmányi átlagot tartalmazó bizonyítványt és a sportteljesítményt igazoló dokumentumokat. (közlemény)