2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A MIET (Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács) november 23-án, szombaton 10 órától a búzásbesenyői kultúrotthonban nyolcadik alkalommal szervezi meg az Agrárakadémiát, amelyre a környékbeli gazdákat várják. 

Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának, valamint a megyei RMDSZ elnökének, valamint Simon István, Kerelőszentpál község polgármesterének és Birtalan István, a MIET elnökének köszöntőjét követően Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője a székelyföldi gazdaságfejlesztési programokat ismerteti. Császár Károly szenátor a földtörvény alkalmazási nehézségeit vázolja fel. 11.45-től Beszéljünk róla! jelmondattal kerekasztal-beszélgetés lesz a vadkárok megtérítéséről és a mezőgazdasági támogatásokról. Részt vesznek: Császár Károly szenátor, Bordi-Kacsó Zsolt-Attila, a Maros megyei APIA aligazgatója, dr. Benke József, a Zetelaka és Társai Vadásztársulat igazgatója, moderátor: Birtalan István, a MIET elnöke. 

Délután Varga István sajtkészítő a kistermelői értékesítésről, a brandépítésről osztja meg tapasztalatait, majd Călin Valter, a Küküllő menti Helyi Akciócsoport (GAL) elnöke pályázásra ösztönzi a gazdákat. 15 órakor a résztvevők ellátogatnak az UBM Feed Romania Kft. által működtetett kerelőszentpáli takarmánygyárhoz. Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni november 19-ig a 0771-432-730-as telefonszámon vagy a mietsajtoiroda@gmail.com e-mailcímen lehet.