2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosszéki Közösségi Alapítvány május 25-én 9. alkalommal

szervezi meg a SWIMATHON.ms elnevezésű adománygyűjtő sporteseményt, melynek célja pénzalap gyűjtése közösségi projektek számára. A projektekkel március 25-ig lehet benevezni.

A SWIMATHON.ms a legnagyobb adománygyűjtő sportverseny Marosvásárhelyen, amelyet a Marosszéki Közösségi Alapítvány szervez. Az esemény során a vállalatok, civil szervezetek, kezdeményező csoportosulások vagy magánszemélyek adománygyűjtő kampányokat szervezhetnek különböző közösségi kezdeményezések/projektek felkarolására.

A Swimathon közösségi célok megvalósításához szükséges pénzalap összegyűjtését célzó adománygyűjtő esemény, amely úszóverseny formájában zajlik. Figyelemfelkeltő, kreatív és hatékony módszer, tökéletes lehetőség, amit arra lehet használni, hogy jobbá váljék a város, erősödjön a közösség. Az esemény három szakaszból áll: ötletek benevezése, úszócsapatok benevezése és adományozók mozgósítása. Az adománygyűjtő sportesemény célja megteremteni annak lehetőségét, hogy a közösségi kezdeményezések támogatókra találjanak, vagyis összehozzák a támogatásra váró projekteket a támogatókkal, ahol az aktív, úszást szerető marosvásárhelyi civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek találkoznak. „Tudsz egy jó kezdeményezésről, amelynek támogatásra lenne szüksége? Jelezd a Marosszéki Közösségi Alapítványnak, iratkozz be a projekteddel, keress úszókat és együtt gyűjtsétek össze azt az alapot, ami szükséges. Légy te is a hullámzás része!” – áll a felhívásban. 

A SWIMATHON.ms eseménynaptára: a projektek benevezése 2019. február 4. – március 25. között. A csapatok/versenyzők jelentkezése: 2019. április 1. – április 26. között. Támogatókat toborzó kampány: 2019. április 1. – június 28.

A SWIMATHON.ms úszóverseny időpontja: 2019. május 25. 

A nyolc alkalommal megrendezett SWIMATHON.ms keretében több mint 350 ezer lej gyűlt össze 125 közösségi projekt számára valamivel több mint 2000 támogató segítségével. „Ez az az esemény, amelybe minden személy, intézmény, szervezet és vállalkozás bekapcsolódhat, hogy ötletekkel, egészséges mozgással és pénzzel segítsük a marosvásárhelyi közösséget, városunkat” – tájékoztatott Gál Sándor. Bővebben a SWIMATHON.ms adománygyűjtő úszóverseny részleteiről a www.swimathon.ms oldalon lehet olvasni. Érdeklődni a +40/747-865-096-os mobilszámon vagy a swimathon@fcmures.org e-mail-címen.