2019. június 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Minden évben újult erővel kelnek szárnyra a Máltai Szeretetszolgálat angyalai,

akiket sok idős vagy magányos ember, nagy család vár karácsony táján. Idén sem volt hiábavaló a várakozásuk. Újra megérkeztek, ajándékkal megrakva. Minderről Tulit János, a Máltai Szeretetszolgálat marosvásárhelyi vezetője számolt be.

– Idén is nagy sürgés-forgás volt a máltai házban, hogy karácsony szombatjára elkészüljön a nagy mennyiségű finom töltött káposzta. Idén kétszáz személynek 600 tölteléket főztünk hét máltai tag szorgos munkájának köszönhetően. Tizenöt kilogramm húst és a saját készítésű savanyú káposztát használtuk fel. Azt is mondhatnánk, hogy a karácsonyi készülődés már a káposzta besózásával elkezdődik. A karácsonyi élelmiszercsomagok és töltött káposzta költségeinek nagy részét a Kovács pékség állta, de hústermékekkel besegített a Lukács-féle húsüzlet is – tájékoztatott Tulit János.

A Máltai Szeretetszolgálat minden munkapontján december 24-én reggel 8 órakor kezdték el a töltött káposzta, az élelmiszer- és édességcsomagok kiosztását. E feladatot hét máltai munkatárs vállalta. A marosvásárhelyi éjjeli menhelyen volt az első állomásuk, aztán a Sârguinţei utca szociális lakásainak lakói következtek. A Kovács pékség karácsony szombatjára első körben 80 kenyeret és 80 kalácsot adományozott, majd ezt december 24-én este további 505 kenyérrel és kaláccsal egészítette ki. Ennek is volt helye, volt akinek odaadni. Karácsony első napján Sárpatakon Pál atya gyerekeinek, Palkó Ágoston gyülekezetében Marosjárában és a Hidegvölgyben osztották ki, mindannyiuk örömére.

Kapcsolódó cikkek:

Zárult a Tour de Hongrie

2019-06-18 14:14:34 // -

Mindenki a magyar kerékpársport felemelkedését látja