2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sorozatban a negyedik bajnoki címét szerezte meg múlt szerdán Harasztkerék, amikor hazai pályán legyőzte az őt üldöző Magyarsárost a 17. fordulóból elmaradt mérkőzésen.

A magyarsárosiak ellentmondásos adatokat közöltek arról, hogy hol romlott el a járművük, de elérték, hogy a május 25-ére kiírt mérkőzést, amelyen nem jelentek meg, újraütemezze a bajnokságot szervező megyei labdarúgó-egyesület. Mivel időközben Harasztkerék kikapott Marosludason, egyetlen pontra zsugorodott a két csapat közötti különbség, így a sárosiaknak csupán a győzelem volt elfogadható eredmény, hogy megszerezhessék a bajnoki aranyat, míg Harasztkerék már a döntetlennel is megvédhette címét.

Ezért érthetően kapkodva, idegesen játszottak az első félidőben a hazaiak, és hiába vették be a 6. percben Olariu kapuját, a játékvezető les miatt érvénytelenítette Bodó találatát, aki aztán néhány perc múlva Berecki S. beadásából közelről a felső lécre lőtt. Nem hibáztak viszont a vendégek, Crişan mindenkit kicselezett, rövid passzát pedig Bogdan a Bálint kapujába gurította, megszerezve a vezetést (0-1). Ám az öröm csupán két percig tartott, az egyedül maradt Ormenişan nem kegyelmezett Olariunak (1-1). Ettől kezdve a hazaiak ostrom alá fogták a sárosiak védelmét, de a vendégek kapusa remek napot fogott ki, kétszer is hárította Ormenişan lövését, majd a Téglásét és Bariét is, míg Bodó újabb találatát – ismét lesre hivatkozva – érvénytelenítette a játékvezető. A vendégek szünet előtt másodszor is megszerezhették volna a vezetést, ám Bálintnak sikerült mentenie az egyedül maradt Crişannnal szemben.

A második játékrészben is a hazaiak irányítottak, és már az első lefutásnál átvették az előnyt, a remekül indított Mureşan a kimozduló Olariu mellett begurította a labdát (2-1). Ormenişan kapura törését ismét megállította a vendégek kapusa, a tétovázó Bodó után Ormenişan lőtt kapu fölé, ugyanúgy az elszabaduló Duka Sz. is, majd Téglás lövését hárította Olariu. A 60. percben Bodó a második sárga lap „kiérdemlésével” emberhátrányban hagyta csapattársait, de ez nem jelentett gondot a harasztkerekieknek, ugyanis a kitámadó vendégek üresen hagyták a saját térfe-lüket, amit az ellenfél rendesen kihasznált: Duka Sz. a 78. percben megszerezte csapata harmadik találatát (3-1), a 86. percben Bari beadását lőtte a hálóba (4-1), míg a 88. percben Bari beadását már Szöllősi pockolta Olariu hálójába (5-1), így a közönség tapssal és örömmel búcsúzott az újabb bajnoki címet szerzett kedvenceitől.

A bajnoki mezek, érmek és serleg átvétele után Nagy-Simon László vezetőedző lapunknak elmondta: a bajnokságban a kezdetektől vezettek, az utolsó három mérkőzésen három pontra volt szükségük, azonban két meccset a játékoskeret hiányosságai miatt elveszítettek, de az utolsóra összekapták magukat, és végül megérdemelten nyerték meg a pontvadászatot. A csapat elég jól teljesített, de négy bajnokságot nyerni ugyanazokkal a játékosokkal nem könnyű, mert egy idő után a labdarúgók már kevésbé motiváltak. Ezért az őszig új tagokkal egészítik ki a keretet, hogy legyen aki „hajtson” az újabb bajnoki címért. A Székely Kupa közelgő döntője apropóján az edző megjegyezte: mindenáron szeretnék megnyerni, kétszer már sikerült, és nagy szenzáció volna, ha harmadszor is sikerülne megszerezniük a trófeát.

Harasztkerék sorozatban a negyedik bajnoki címet szerezte meg. Fotó: Gligor Róbert László


Jegyzőkönyv

Maros megyei 5. labdarúgó liga, Déli csoport, 17. fordulóból elmaradt mérkőzés: Harasztkeréki Farel – Magyarsárosi Jövő 5-1 (1-1).

Harasztkeréki sportpálya, mintegy 100 néző. Vezette: Strete Aurel, Sâncrăian Andrei, Mare Rareş, ellenőr: Sütő János (mindannyian Marosvásárhelyről).

Gólszerzők: Ormenişan (17.), Mureşan (46.), Duka Sz. (78. 86.), Szöllősi (88.), illetve Crişan (15.).

Sárga lap: Mureşan, Bodó, illetve Călugăr.

Kiállítva: Bodó.

Harasztkerék: Bálint – Józsa, Gubaş, Berecki S., Bari, Pintilia (87. Berecki Zs.), Mureşan (60. Calo), Szöllősi, Bodó, Ormenişan (56. Duka Sz.), Téglás (75. Duka H.)

Magyarsáros: Olariu – Văidean, Kuti, Dénes, Szánthó (62. Maxin D.), Bogdan, Călugăr, Maxin R., Baortho, Bogdan C. (62. Madac), Crişan.

Eredményjelző

* 4. liga, 22. (utolsó) forduló: Magyaró - Küküllődombó 7-1, Kerelő – Mezőrücs 3-2, Mezőzáh – Radnót II 2-2, Görgénysóakna - Kerelőszentpál 6-0, Gernyeszeg – Marosvásárhelyi MSE II 5-4.

* 6. liga, 22. (utolsó) forduló: Hármasfalu – Egrestő 1-7, Nyárádgálfalva – Küküllőszéplak 11-3, Sáromberke – Csíkfalva 8-5, Somosd – Csittszentiván 4-4, Jedd – Kibéd 4-2, Mezőpanit – Székelybere 6-4.