2021. december 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

25 millió dollár támogatást nyert Marosvásárhely

25.050.000 dollár támogatásban részesül a város az EON Reality Inc. SUA - tól, jelenti be Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.


Marosvásárhely Tanácsa 2020 decemberében beleegyezését adta a projekt leadására, miután meghívást kapott az EON Learn for Life-tól a Post-Pandemic Recovery Assistance programban való részvételre. A projekt célja a marosvásárhelyi egyetem előtti és felsőoktatás jobbítása a virtuális és a kiterjesztett valóság felhasználásával az EON-XR technológia révén.

Az EON-XR technológia – amely a teljesítmény javításában használatos –, felgyorsítja a tanulási folyamatot, és több oktatási területen alkalmazandó tapasztalatokat és laboratóriumokat bocsát rendelkezésre.

A tanulók és hallgatók jelenlegi generációja jelentős mértékben támaszkodik a technológiára mind a tanulásban, mind pedig a mindennapi életben, és az iskolának lépést kell tartania az újdonságokkal. Így a magával ragadó 3D-s tartalom révén a tanórai leckék és anyagok természetes módon asszimilálódnak, megkerülve a szavak 3D-s képekké alakításához szükséges elvont gondolkodást. Az EON-XR egy tanulási és tartalomkészítési megoldást jelent a „Classroom 3.0” modellen keresztül, amely a tanárok és a tanulók számára biztosítja a szükséges eszközöket a tanulási modulok létrehozásához. A tanárok figyelemfelkeltő tanórákat tarthatnak, audio, video és 3D modelleket használnak a tanulók, hallgatók bevonására, továbbá vonzóbb és gyakorlatra fókuszáló tanulási élményt nyújtanak számukra.


A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal konzultációt indított a Maros Megyei Tanfelügyelőség, valamint a város valamennyi líceumának, szakiskolájának és a következő felsőoktatási intézmények képviselőivel: George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem, Sapientia Egyetem, Művészeti Egyetem és Dimitrie Cantemir Egyetem. A tanácskozások célja az, hogy felmérjék az oktatási intézmények sajátos igényeit a projekt végrehajtási tervének kidolgozása érdekében. A marosvásárhelyi önkormányzat a finanszírozási szerződést a következő 60 napban fogja aláírni a helyi tanács jóváhagyása után.

Marosvásárhely lesz így az ország első olyan városa, ahol a tanulók, hallgatók olyan technológiákon alapuló oktatásban részesülnek, amelyek tulajdonképpen a jövőt jelentő intelligens tanítást jelentik, és amelyek a munkaerőpiacon világszinten versenyképes generáció felkészítését eredményezik.