2022. augusztus 13., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságok közreműködésével idén is szociális táborokat szervez hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok számára.

Az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságok közreműködésével idén is szociális táborokat szervez hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok számára.

Az országos egyezségek mentén a hatóság az idei nyári vakáció táboraiba 610 magyar helyet hirdet meg a következő elosztásban: Arad megye 20 hely, Fehér megye 20 hely, Bihar megye 50 hely, Beszterce-Naszód megye 20 hely, Brassó megye 20 hely, Krassó-Szörény megye 5 hely, Kolozs megye 30 hely, Kovászna megye 110 hely, Hargita megye 135 hely, Hunyad megye 40 hely, Maros megye 60 hely, Máramaros megye 20 hely, Szatmár megye 40 hely, Szi-lágy megye 20 hely és Szeben megye 20 hely – tájékoztatott Széll Lőrincz, az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság alelnöke.

A nyári táborokba olyan gyerekek és fiatalok jelentkezését várják, akik esetében a család jövedelme nem haladja meg a minimálbér 50%-át, szociális ösztöndíj részesei, továbbá árvák vagy árvaházban nevelkednek.

„Az RMDSZ számára kiemelten fontos az Erdély területén hátrányos helyzetben élő magyar fiatalok támogatása, felkarolása és közösségbe való integrálása. A kormánykoalícióban elfoglalt pozíciónk bővíti azon eszközök tárházát, amelyeket e célkitűzés szolgálatába állíthatunk, ez alkalommal olyan magyar gyerekeknek szerezve örömet, akiknek másként nem adódik nyári üdülésre lehetőségük” – fejtette ki Bodor László, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős főtitkárhelyettese.

Az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság által meghirdetett táborokról további információk a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságokon igényelhetők.