2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nagy meglepetés Kolozsváron: immár harmadik döntetlenjénél tart a bajnok Kolozsvári CFR, amely péntek este nem tudta legyőzni az újonc Iaşi-ot.

Kolozsvári gólöröm. Nem sokáig tartott


A lapzártánkig lejátszott öt mérkőzésből négy döntetlenre zárult a labdarúgó 1. liga 5. játéknapján.

Nagy meglepetés Kolozsváron: immár harmadik döntetlenjénél tart a bajnok Kolozsvári CFR, amely péntek este nem tudta legyőzni az újonc Iaşi-ot. Ugyan Cadu a 20. percben vezetéshez juttatta a házigazdákat, de az ellenfél Milea és Herghelegiu révén szünet után két perc alatt megfordította az eredményt. További két perccel később Hora ugyan egalizált, de hiába volt még hátra 17 perc a rendes játékidőből, újabb találatra már nem futotta a házigazdák erejéből.

Nem bírtak egymással a csapatok három másik összecsapáson sem. Pénteken még két mérkőzést játszottak, a Kolozsvári U ikszelt Turnu Severinben, a Dinamo Bukarest pedig gól nélküli döntetlenre játszott Chiajnán, akárcsak szombaton Ploieşti-en a Petrolul a Rapid Bukaresttel. Csak a Vaslui FC gyűjtötte be a sikerért járó három pontot, a moldvai gárda Besztercén diadalmaskodott.

Az 5. forduló eredményei: FC Severin – Kolozsvári U 1-1, Kolozsvári CFR – CSMS Iaşi 2-2, Concordia Chiajna – Dinamo Bukarest 0-0, Besztercei Gloria – Vaslui FC 0-3, Petrolul Ploieşti – Rapid Bukarest 0-0. Lapzártánk után (tegnap este 10 órakor) kezdődött a Steaua Bukarest – Ceahlăul Piatra Neamţ összecsapás. A mai műsor: Viitorul Konstanca – Medgyesi Gaz Metan (19 óra, DigiSport), Pandurii Tg. Jiu – Oţelul Galac (19 óra, DolceSport), Brassói FC – Astra Giurgiu (21.30 óra, DigiSport).