2021. április 11., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hétfőtől már osztják az uniós csomagokat

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Szociális Igazgatósága március 29-én elkezdte azoknak az élelmiszercsomagoknak a kiosztását, melyeket hátrányos helyzetű személyeknek szánnak az Európai Unió 2019-2021 közötti operációs programja keretében. A kedvezményezettek a Ludasi utcai Rozmaring nappali foglalkoztatási központban május 8-ig vehetik át a 26,5 kilogrammos, alapélelmiszert tartalmazó csomagokat.


Marosvásárhelyen 934 személy jogosult rá

Kiss Ildikó, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Szociális Igazgatóságának osztályvezetője elmondta, idén két kategória részesül a segélyben, azok az egyedül élő személyek, illetve azok a családok, akik/amelyek a 416/2001-es számú törvény értelmében szavatolt minimáljövedelemre jogosultak, illetve azok a családok, amelyek a 277/2010-es számú törvénynek megfelelően családtámogatási segélyt kapnak.  A jogosultak a Ludasi utca 29. szám alatti, Rozmaring nappali foglalkoztatási központban személyesen vehetik át a csomagokat hétfőtől péntekig naponta 8.30 és 15.30 óra között. Az élelmiszercsomag átvételekor a jogosultaknak fel kell mutatniuk a személyazonossági igazolványukat (eredetiben). Egy-egy doboz 26,5 kg alapélelmiszert tartalmaz, lisztet, kukoricalisztet, száraztésztát, olajat, cukrot, rizst, konzerveket, befőttet és lekvárt. 

– Marosvásárhely ezer élelmiszercsomagot kapott. Ebből 565 csomagot a szavatolt minimális jövedelemmel rendelkezőknek és 369-et a családtámogatási segélyben részesülőknek osztunk ki. Van olyan család, amelyben 6-7 személy is jogosult rá. Úgy próbáljuk megszervezni a csomagosztást, hogy húsvétra mindenki megkapja. Ezért telefonon értesítettük a jogosultakat. Hétfőn, kedden már szép számban jelentkeztek, s úgy látjuk, hogy a hét végéig a jogosultak nagy része el is viszi a csomagot – tájékoztatott Kiss Ildikó osztályvezető. 

Fotó: Nagy Tibor