2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szavaztak a marosvásárhelyi liberálisok

Kedden, június 15-én 135 szavazattal Horaţiu Suciu kardiológusprofesszort választotta elnökévé a Nemzeti Liberális Párt (PNL) marosvásárhelyi szervezete. Ellenfele, Ervin Molnar parlamenti képviselő 84 szavazatot kapott.

Sajtóhírek szerint Molnar megpróbálta megakadályozni, hogy néhány párttag részt vehessen a tisztújító gyűlésen. 


Suciu transzparenciát ígér

A választásokat megelőzően Horaţiu Suciu szívsebész professzor, a marosvásárhelyi orvosi egyetem szenátusának elnöke úgy nyilatkozott, azért indul a belső választáson, mert úgy gondolja, transzparenciára van szükség a politikai vezetésben, illetve valós kommunikációra a párton belül. 

A választások egyik érdekessége volt, hogy mindkét jelölt listáján fellelhető ugyanazon 12 személy neve a politikai büró jövőbeli tagjai között:

Alexandru György első alelnök mind a Suciu, mind a Molnar csapatában, Sebastian Popovici alelnök Ervin Molnar csapatában és bürótag a Horaţiu Suciu csapatában, David Bogdan Boar bürótag mindkét jelölt listáján, akárcsak Cosmin Stoica, Robert Victor Bartoş, Vasile Popşor, Lucian Adrian Lupu, Emilia Meda Iacob, Mihai Valentin Drăghici, Gheorghe Sămărghiţan vagy Nistor Antonia Lechinţan.

Sebastian Moldovan alelnök lett volna, ha Molnar nyeri meg a választást, de a Suciu politikai bürójában is tagságot kap.