2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Színes és érdekes gólyabáli műsorral örvendeztették meg pénteken tanáraikat, szüleiket, valamint a kíváncsi diáksereget a Marosvásárhelyi Református Kollégium legidősebb, valamint legifjabb tanulói.


Színes és érdekes gólyabáli műsorral örvendeztették meg pénteken tanáraikat, szüleiket, valamint a kíváncsi diáksereget a Marosvásárhelyi Református Kollégium legidősebb, valamint legifjabb tanulói. A szervezést felvállaló végzősök, valamint a tíz gólyapár lelkiismeretesen, fáradságot nem kímélve dolgoztak több hétig azért, hogy a péntek esti gólyabálon a nevetés állandó vendég legyen. És munkájuk nem volt hiábavaló, néhány órán át feledtették a nézőkkel a szürke mindennapokat és a sztárok ragyogó világába kalauzolták őket.

A szervezők minden apró részletről gondoskodtak annak érdekében, hogy igazi Hollywoodot varázsoljanak: az elegánsan felöltözött gólyasztárok fehér limuzinból szálltak ki és piros szőnyegen vonultak be a rendezvény helyszínéül szolgáló Nemzeti Színházba, majd képekben ugyan, de a Fehér Ház és az amerikai zászló is megjelent a színpadon. De hogy el ne felejtsük, hogy Erdélyben vagyunk, felcsendült néhány jól ismert magyar nóta is, majd a gólyasztárok közös tánca következett, az Umbrella (Esernyő) című zeneszámhoz igazodva a gólyapárok is egy-egy esernyő alatt lejtve zárták a közös produkciót, amelyet a bemutatkozó kisfilmek követtek. Ezekből derült ki, hogy kik azok a hollywoodi sztárok, akik filmekben való alakításukkal belopták magukat a kis gólyák szívébe. Értelemszerűen a fiúk a Forrest Gump főszereplőjével, Tom Hanks-szel, az Armageddonban kiemelkedő Ben Affleck-kel azonosultak, de akadt olyan is, akit a közismert Al Bundy vonz a képernyő elé nap mint nap. A lányok ellenben a „lányosabb” produkciók hívei, bemutatkozás közben a háttérben például a Miről álmodik a lány című filmből vetítettek részleteket.

Egyéni képességeiket is felvillantották

Néhány gólya kedvenc színésze bőrébe bújva adta elő egyéni produkcióját, például a világszerte híressé vált Jackie Chan-mozdulatokat, ám a műsor színvonalát még inkább emelte, hogy a versengő gólyák zöme nem sztárkedvencét, példaképét utánozta, hanem azt mutatták be, amiben ők jók. Egy kislány, aki évek óta citerázik, citerán játszott el egy dalt, valamint egy ifjú legényke néptáncot ropott, igen ügyesen.

Szépek, ügyesek… de tudniuk is kell

Az ügyesség meg a szépség sajnos, nem elegendő egy gólyabálon, a főszereplőknek ugyanis azt is be kellett bizonyítaniuk, hogy az általános műveltség terén sem vallanak szégyent. Érdekes módon a bibliaismereti, meg történelmi kérdésekkel még elboldogultak, ám a kisebb-nagyobb bakik sem maradtak el, például Elvis Presley-re ráfogták, hogy William Shakespeare, ezzel jó pár perces derülést okozva a közönségnek.

 

 És a zsűri döntött 

 

A Lazsádi László tanár vezette zsűri döntése értelmében a bálkirálynő és bálkirály címet Kristóf Brigitta és Madaras Attilla (képünkön) nyerték el. Második helyezést értek el Lutsch Orsolya és Sánta Örs, a harmadik legjobb pedig Szabó Erzsike és Ferenczi Zsolt lett.

A közönségdíj, holott az elején bejelentették az sms-ben való szavazás lehetőségét, sajnos, technikai okok miatt elmaradt.