2022. október 3., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Margaret Island a Sepsi Tabakó Fesztiválon

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldásával a zenekarok előtt újra megnyílt a lehetőség, hogy fellépjenek és találkozzanak a közönségükkel. Nem volt ez másképpen a Margaret Island zenekar esetében sem, amely számára elég mozgalmas volt a nyár, többek között Erdélyben is 8-9 alkalommal megfordultak, ami külön öröm számukra. Lábas Viki úgy fogalmazott, hogy kimondottan szeretnek az erdélyi közönség előtt fellépni. Elmondása szerint az idei nyár számukra olyan volt, mintha a két évvel ezelőtti énjük folytatta volna az útját.

A számos koncert mellett a zenekarnak volt ideje arra is, hogy új dalokat írjon. Egyrészt még maradtak ötleteik a pandémiás időszakból, másrészt a fellépések között és az utazások alkalmával elkezdtek új dalokat is írni. Így született meg többek között a Szeszélyes című dal is, amelyet Sepsiszentgyörgyön, a Tabakó Fesztiválon is hallhatott a közönség. Ennek az online változata videoklippel a tervek szerint szeptember végén, október elején fog megjelenni. Füstös Bálint hozzátette, hogy nyáron főleg az ötletek gyűjtése zajlik, ősszel, illetve télen folyik a dalírás.

Lábas Viki külön kiemelte a helyszínt, ami számára is különleges, továbbá üdvözölte a hírt, hogy az egykori cigarettagyár területén és épületeiben közösségi tereket fognak kialakítani. Véleménye szerint nagyon fontos a személyes kontaktus, különösen most, amikor egyre inkább átköltözik minden az online térbe. Füstös Bálint úgy nyilatkozott a helyszínről, hogy számára mindig szívmelengető hír, amikor régi épületekbe ismét beköltözik az élet, és öröm látni, hogy a fiatalság elkezdte a magáénak tudni a gyár területét.

Az idei nyárnak lassan vége, de a Margaret Island zenekar gőzerővel tervezi a következő időszakot. Két év múlva ugyanis 10 éves lesz az együttes, erre az alkalomra pedig lemezzel készül. Ezen túlmenően nem mernek tervezni, hiszen napjainkban két évre előre nem lehet gondolkozni, mondta Lábas Viki, a Margaret Island énekese. Azt viszont elárulta, hogy jövőben szeretnének a Szegedi Kortárs Balettel egy közös összművészeti alkotást létrehozni, ahol a táncosok részesei a zenének, a zenekar pedig részese a táncnak.

Füstös Bálint szomorúan mondta el, hogy egyelőre a Sepsi Tabakó Fesztiválon volt az utolsó idei fellépésük, már ha nem kapnak újabb meghívást. Reményei szerint, ha idén nem is, jövőben mindenképpen jönnek, viszont konkrétan nem tudta megmondani, hogy mikor. Lábas Viki nevetve hozzátette, hogy mindenki, aki kedveli őket és a zenéjüket, szóljon az illetékeseknek, hogy hívja meg a Margaret Islandet, mert ők nagyon szívesen jönnek.