2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Általános állásbörze

Május 20-án 9 órától általános állásbörzét tart a Maros Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség. Marosvásárhelyen a Művész mozi előcsarnokában, Segesváron, Marosludason, Szászrégenben és Szovátán az ügynökség munkapontján, míg Dicsőszentmártonban a Mihai Eminescu Művelődési Házban kerül sor a börzére.

A Só útja 

Az idén május 14-én XV. alkalommal tartják meg a Só útja évadnyitó rendezvényét. A résztvevők 10 órakor találkoznak a székelybői kultúrotthonnál, majd gyalogtúra következik a Székelybő – Jobbágyfalva útvonalon, egészen a Tündér Ilona völgyéig. Itt ebédre, sport- és környezetvédelmi játékokra kerül sor. 16.30 órától szakmai beszélgetés lesz. Az érdeklődők a focusecocenter@gmail.com e-mail-címen vagy a 0742-042-440-es telefonszámon jelentkezhetnek.

Négy képzőművészeti rendezvény

A hét végén négy rendezvényre várja a művészetkedvelőket a Maros Megyei Képzőművészek Egyesülete. Szombaton 11 órától a Szatmári Képzőművészek Egyesületének kiállítás-megnyitója lesz az Unirea Galériában. Közreműködnek a művészeti líceum diákjai: Emma Ormenişan és Mare Alexandra. A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében a Tavaszi szalon című kiállítás látogatható a Vargák bástyájában, és ugyancsak szombaton a Rózsák terén a civil szervezetek vásárán szabadtéri kiállítással és standdal várják az érdeklődőket. Május 15-én, vasárnap 13-tól a Bolyai téri unitárius egyházközség Dersi János kiállítótermében Orbán Ferenc egyéni festészeti kiállítását mutatják be – közölte Czirjék Lajos, az egyesület alelnöke.

Szép Palkó a gyermeknapon 

Június 1-jén, a gyereknapon a marosvásárhelyi várban 19 órától a Szép Palkó mesés-táncos előadást mutatja be a Maros Művészegyüttes. Rossz idő esetén az előadás az együttes kövesdombi székházában lesz. A belépés díjtalan. 

Kirándulás Székelyvarságra

Május 21-én a Maros megyei Magyar Nyugdíjasok Klubja kirándulást szervez Székelyvarságra. Érdeklődni, feliratkozni a 0744-928-299-es telefonszámon lehet naponta 10- 13 óra között.

Vár sétányi vásár

Marosvásárhelyen május 13-15. között a vár melletti téren XX. alkalommal tartják meg a Vásár-hely elnevezésű helyi és kézműves termékek vásárát, ahol élelmiszerek – friss zöldség, spárga, rebarbara –, ékszerek, gyertyák, kozmetikumok, szezonális áruk, dísznövények lesznek kaphatók. A vásár pénteken 11-20, szombaton 10-20, míg vasárnap 10-19 között várja a látogatókat és vásárlókat.

Beszélgetés az életbátorságról

A Női Akadémia szervezésében az életbátorságról beszélget Tófalvi Zselyke író és dr. Kádár Annamária pszichológus május 19-én 19 órakor a marosvásárhelyi várban, a Várgaléria alatt, a házasságkötő teremmel szemben. A szervezők várják az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

Névadó ünnepség a sáromberki iskolában

A sáromberki Teleki Sámuel Általános Iskola névadó ünnepségére kerül sor május 21-én, szombaton délelőtt 11 órakor a helyi Ady Endre művelődési házban. A köszöntőbeszédek után az iskola munkaközösségének kórusa énekel, jelenlegi és egykori diákok szavalnak, fellép a Shalom keresztény zenekar, az iskola diákkórusa és a székelykáli néptánccsoport. Ezt követően leleplezik a Teleki Sámuel-emékplakettet, majd lelkészi áldással zárul az ünnepség.  

Hírszerkesztő: Mezey Sarolta