2020. november 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Még fogadják a betegeket 

A Dora Medicals Orvosi Központ novemberre még fogad küldőpapírral laborvizsgálatra betegeket. Érdeklődni a 0265-212-971-es telefonszámon lehet. 

Segítség karanténban lévőknek 

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a szociális igazgatóságon keresztül, a 725/2020-as számú rendelet előírásainak megfelelően élelmet biztosít a házi elkülönítésben levő és a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság nyilvántartásában szereplő kiszolgáltatott személyek számára, a házi elkülönítés/karantén 14 napos időtartamára, a SARS-COV-2 vírus terjedésének korlátozása érdekében. Bővebb tájékoztatás a szociális igazgatóságon, a 0365-430-859-es telefonszám 103-as mellékállomásán kérhető. 

Pedagógusműhely és szakmai nap 

A Regeneráció Egyesület és a Játszótér drámaműhely harmadik alkalommal szervezi meg november 21-én, szombaton délelőtt 11 órától a pedagógusműhelyt, amire ezúttal, a járvány miatt, online kerül sor. A pedagógusoknak szóló esemény tematikája: Alkalmazott színház- és drámajáték – lehetőségek virtuális térben. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatásával tartják meg. Az eseményen való részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött, bejelentkezni a https://bit.ly/3pzaRlC linken lehet. 

Iratkozás matematika szakkörbe 

Elkezdődött a beiratkozás a Vályi-kör 2020/2021-es tanévének tevékenységeire. A járvány miatt ebben a tanévben a Vályi Gyula Matematika Társaság online tartja a szakköri tevékenységet. A tanulók beiratkozás után vehetnek részt rajta, amely a Google G Suite for Education platformon fognak zajlani a Google Meet, Google Drive, Google Docs és a Google Classroom felületeket használva. Beiratkozni az alábbi linken található nyomtatvány kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/14Ri8U_rhsqCD1H5k-nN2FpWvcLTut6NbcT96l7gFnFM/edit?usp=sharing 

Űrkiállítás a Shopping Cityben 

A marosvásárhelyi Shopping Cityben megnyílt a Space in The City című űrkiállítás, amely a különleges látnivalók mellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a látogatók kipróbálják a NASA űrhajósainak hivatalos edzőprogramját. A kiállítás január 3-ig tekinthető meg. November 20-án, pénteken a BSB üzlet is megnyílik a Shopping Cityben – tájékoztatott közleményben Claudia Neagoe, a marosvásárhelyi bevásárlóközpont PR-menedzsere. 

Helyi termékek vására 

November 20-án, pénteken (ma) 8–19 óra között Marosvásárhelyen, a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán (a Rákóczi lépcső mellett) újra megrendezik a helyi termékek vásárát. Az érdeklődők házi készítésű élelmiszerek, sajtok, húsfélék, édességek, szörpök gazdag kínálatából válogathatnak. A vásár célja a helyi termelők támogatása, illetve az egészséges élelmiszerek fogyasztásának népszerűsítése. 

Hírszerkesztő: Nagy Székely Ildikó