2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A tanintézetek többségében a megszokott módon zajlik az oktatás

A Maros Megyei Tanfelügyelőségtől érkezett közlemény szerint szeptember 23-án megyénkben 522 tanintézetben az 1-es számú forgatókönyv alapján folyik az oktatás, azaz minden gyerek óvodába, iskolába jár. 66 tanintézet van megyeszerte, ahol a 2-es forgatókönyv van érvényben, azaz csak az óvodások, elemisták, nyolcadikosok, tizenkettedikesek járnak iskolába, vagy hibrid oktatás mellett döntött az adott intézmény vezetősége, azaz rotációs alapon hetente-kéthetente jár be az osztályok egy része, a többiek ezalatt otthonról kapcsolódnak be a tanórákba. 

Ismét megnyílt a szászrégeni gépjármű-nyilvántartó iroda 

Újból megnyílt a vírusjárvány miatt ideiglenesen bezárt szászrégeni gépjármű-nyilvántartó iroda, amely a helyi Egyesülés út 57. szám alatti székhely földszintjén működik. A járműveket kedden 9-13, csütörtökön 9-15 óra között lehet bejegyeztetni, illetve töröltetni a forgalomból. 

Új bútorzat a nyárádszeredai iskoláknak

A nyárádszeredai önkormányzat mintegy 140 padot és széket vásárolt a körzetben lévő tanintézményeknek, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott intézkedéseknek megfelelően a tanulók megfelelő távolságra ülhessenek az osztálytermekben. A megvásárolt eszközöket már használatba vették a diákok.

Könyvbemutató Marosszentgyörgyön

A marosszentgyörgyi római katolikus plébánia és a Kolping Család szeretettel várja az érdeklődőket Sebestyén Péter Kiskertemben rozmaringot ültettem című magyar népdal- és nótaválogatásának bemutatására. Helyszín: a marosszentgyörgyi római katolikus plébánia udvara, időpont:  szeptember 24., 19 óra. A könyvet bemutatja ft. Baricz Lajos plébános. Közreműködnek a marosszentgyörgyi hagyományőrző együttesek. A könyvbemutatót tábortűz mellett nótaest követi. A helyek száma korlátozott. Iratkozni a 0751-808-212-es telefonszámon lehet 9-12 óra között. A rendezvényt a marosszentgyörgyi önkormányzat támogatja.