2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tisztújító közgyűlés Szászrégenben

Az RMDSZ szászrégeni nőszervezete július 29-én 17 órától tartja tisztújító közgyűlését, motivációs előadással egybekötve a Crama étteremben. Az előadáson dr. Kádár Magor kommunikációs szakember a motiváció területét fogja ismertetni a résztvevőkkel. 

Közel 700 munkahelyet ajánlanak 

Maros megyében jelenleg 680 munkahelyet ajánl a munkaerő-közvetítő hivatal, ezek jegyzékét az intézmény honlapján, illetve Facebook-oldalán (AJOFM Mures) lehet megtekinteni.  Az Országos Munkaerő-közvetítő Hivatal az EURES-hálózatban 219 külföldi munkahelyet ajánl, többnyire mezőgazdasági idénymunka végzésére.

Rövid időszakokra felfüggeszthetik az ivóvíz-szolgáltatást

Mivel az utóbbi napok heves esőzései miatt zavarossá vált a nyersvíz, az Aquaserv ivóvíz-szolgáltató vállalat közli a fogyasztókkal, hogy július 23-án, ma 18 óráig Dédán, Magyarón, Marosvécsén és Marosoroszfaluban rövid időszakokra felfüggeszthetik az ivóvíz-szolgáltatást.

A vakáció végéig közlekedik a somostetői járat 

A marosvásárhelyi Közszállítási Vállalat július 17-től naponta közlekedő járatokat indított a Somostetőre. A menetrend szerint az első járat reggel 9.30-kor, az utolsó 19.30-kor indul a vállalat székhelye elől. A Somostetőről 10.30-tól 20.30-ig kétóránként járnak a buszok. Az autóbuszok a nyári vakáció végéig közlekednek.

Terápiás program 

A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 30. – szeptember 10. között 12 napos terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak. Várják már most mindazok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, játék- vagy társfüggőséggel terhelt életmódjukon. Helyszín: Magyarózd, Terápiás Otthon (Marosludastól 15 km-re, Maros megye). Jelentkezési határidő: augusztus 26. Jelentkezni, további részletek felől érdeklődni Deé Lukács Évától a 0265-254460 telefonszámon lehet.

Önkénteseket keresnek 

A Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem önkénteseket keres, akik segédkeznének a július 28-án tartandó ballagási ünnepség megszervezésében. Az érdeklődők az egyetem Facebook-oldalán elérhető jelentkezési űrlapot július 24-ig tölthetik ki.

Drónbemutató és gazdafórum 

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete a Nyárádszeredai Polgármesteri Hivatallal és ifjú Fábián Ferenc szarvasmarha-tenyésztővel július 23-án, ma 11 órától Nyárádszeredában a labdarúgópálya melletti dűlőben drónbemutatót tart. Érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet: Szabó Árpád (0744-547-410), dr. Suba Kálmán (0744-500-593) a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete részéről, valamint ifj. Fábián Ferenc (0749-707-606). 

Jelentkezőket várnak a kántor-tanítóképző főiskolára

Augusztus 16-tól folytatódik a beiratkozás az Erdélyi Református Egyházkerülethez tartozó kántor-tanítóképzőbe, amely egyben a Károli Gáspár Református Egyetem székhelyen kívüli tagozata. A tanító–óvodapedagógus szak nappali tagozatán tandíjmentes helyekre, a levelező tagozaton részben költségtérítéses helyekre várják a jelentkezőket. Levelező tagozaton kétéves posztliceális rendszerű kántorképzésre is lehet jelentkezni, amelynek eredményeként megszerezhető az egyházkerületi kántori oklevél. A kántor szakot református, római katolikus, unitárius, evangélikus és baptista felekezetű hallgatók közül bárki felveheti. A jelentkezés és beiratkozás augusztus 16-tól szeptember 4-ig tart, az alkalmassági vizsgákra szeptember 14-én kerül sor. További információkért érdeklődni lehet a 0737-789-930-as telefonszámon 9–13 óra között, illetve a kantortanito@gmail.com e-mail-címen.

Nyárádmente Fesztivál

Július 29. – augusztus 1. között ismét megtartják a Nyárádmente Fesztivált Nyárádszeredában. Többek között a Bagossy Brothers Company, az Intim Torna Illegál, Póra Zoli, a gyergyószentmiklósi 4S Street, és Kiss Kata zenekara, ezenkívül néptánctalálékozó, néptáncelőadás, író-olvasó találkozó színesíti a fesztivált.

Templombúcsú Tófalván

Szent Anna tiszteletére július 25-én, vasárnap 18 órától tartják Tófalván, Marosszentgyörgy filiájában a templombúcsút.

Hírszerkesztő: Mezey Sarolta