2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kövesdombi istentiszteletek nyáron 10 órától 

A marosvásárhelyi kövesdombi unitárius egyházközség vezetősége tisztelettel értesíti híveit, hogy a vasárnapi templomi istentiszteletek kezdési időpontja júliusban és augusztusban – a nyári melegre való tekintettel – délelőtt 10 óra – tájékoztatott Kecskés Csaba unitárius lelkipásztor. 


Augusztusban Kárpáti kalandverseny

Augusztus 7–9. között az Outward Bound Romania Szováta környékén szervezi meg az idei Kárpáti kalandversenyt. Jelentkezni július 15-ig lehet. A részt vevő négyfős csapatoknak a 30 órás kalandon közel 100 km-t kell megtenniük gyalog, kerékpáron és tutajjal. 


Rövid terápia szenvedély-betegeknek – időpontváltozás 

A Bonus Pastor Alapítvány által hirdetett kéthetes rövid terápia időpontja megváltozott. A koronavírus-járvány okozta hivatalos intézkedések miatt a programra július 20–31. között kerül sor. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, játék- vagy társfüggőséggel terhelt életmódjukon. Az alkalom jó lehetőséget nyújt az egyéni és a kapcsolati gyógyulásra. Helyszín: Szentkatolna, Rebeka Missziós Központ. Jelentkezési határidő: július 15., marosvásárhelyieknek és a környékbelieknek az alábbi elérhetőségen: Adorján Éva – tel. 0743-039-255. 


Látogatható a gernyeszegi kastély 

Július elejétől naponta 10 és 18 óra között látogatható a gernyeszegi Teleki-kastély. A kastély május végéig a koronavírus-járvány miatt zárva volt, utána pedig csak hétvégén fogadtak látogatókat. A műemlék épület előzetes egyeztetés után tekinthető meg. A 10 órától kezdődő és 17 óráig minden órában induló vezetett látogatásokra a következő telefonszámokon lehet időpontot kérni: 0754-383-485 (román és angol nyelven), 0723-037-922 (magyar, román és német nyelven).


Elefántos gyermekfoglalkozás

A marosvásárhelyi állatkert vakációs programja július 11-én szombaton délelőtt 11 órától az elefántokkal folytatódik. A részt vevő gyermekek sok egyéb érdekesség mellett azt is megtudhatják, milyen egy elefántfürösztés.


Zárva marad az ócskapiac

A járványügyi helyzetre, azaz a koronavírusos fertőzések újbóli szaporodására való tekintettel továbbra is zárva marad a marosvásárhelyi ócskapiac – áll a marosvásárhelyi piacigazgatóság csütörtöki közleményében, melyben megköszönik az érintettek megértését.


Gázszivárgás után robbanás

Robbanás történt a Tekeújfalu községhez tartozó Mezőszentandráson, egy lakóházban. A katasztrófavédők azonnal a helyszínre siettek, amikor a gázszivárgást jelezték nekik, de a robbanást már nem tudták megakadályozni. A balesetnek egy áldozata volt, egy 45 éves nő, aki testének 30 százalékán első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Az ingatlanban a fürdő- és a hálószoba, illetve a nappali károsodott.