2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kosárlabda

A hétvégén az A osztályos bajnokságok alapszakaszának 3. fordulóit játsszák. A női mezőnyben érdekelt marosvásárhelyi BC Nova Vita első hazai pályás bajnoki találkozóján a CSU Gyulafehérvár együttesét fogadja holnap 19 órától a sportcsarnokban. A férfi A osztályban szereplő BC Mureş idegenben, a Gaz Metan Medgyes vendégeként lép pályára vasárnap 20 órától. Ezt a találkozót a DigiSport közvetíti.

Ökölvívás

Ma és holnap a marosvásárhelyi Ring Box szervezésében a sportcsarnokban az ökölvívó Marosvásárhely-kupát rendezik. A nemzetközi tornán a házigazdák mellett egy magyarországi, egy zilahi és egy kolozsvári csapat öklözői lépnek szorítóba. Ma 17 órától az elődöntőkben, holnap 11 órától a döntőkben küzdenek a sportolók, a nézők belépése díjtalan.

Labdarúgó I. liga

A hétvégén a 10. fordulót játsszák az élvonalban, ennek keretében az FCM Marosvásárhely holnap 15 órától a Sportul vendége Bukarestben. A forduló mérkőzései: ma: Rapid – CS Mioveni (19 óra, DigiSport), Oţelul – Astra (21.30, DigiSport). A holnapi találkozók: Sportul – FCM Marosvásárhely (15 óra, Dolce Sport), Petrolul – Voinţa Nagyszeben (18 óra, DigiSport), Concordia Chiajna – CFR Kolozsvár (21.30, DigiSport). A vasárnapi mérkőzések: U Kolozsvár – FC Brassó (19 óra, DigiSport), FC Vaslui – Steaua (21.30, DigiSport). Hétfőn játsszák: Pandurii – Gaz Metan Medgyes (18 óra, DigiSport), Ceahlăul – Dinamo (20 óra, Antena1).

Labdarúgó III. liga

A 6. csoportban érdekelt Maros megyei csapatokból az Avântul Szászrégen és az Unirea Nyárádtő is hazai pályán játszik a 9. forduló ma 15 órától kezdődő mérkőzésein. A kör programja: Unirea Tatrang – U II Kolozsvár, Sănătatea Kolozsvár – FC SESO, CS Zalatna – FCM II Marosvásárhely, Avântul Szászrégen – FC Zilah, Gloria II Beszterce – Voinţa Jád, Unirea Dés – Olimpia Szatmárnémeti, Unirea Nyárádtő – Unirea Szászfenes, CFR II Kolozsvár – Corona Brassó.

Sebastiano-kupa

Vasárnap kerül sor az V. Országos Testépítő és Fitnesz Sebastiano Kupára. A rendezvénynek a szászrégeni Eugen Nicoară Művelődési Ház nagyterme ad otthont délután 3 órai kezdettel. Fellép Gheorghe Gheorghiu könnyűzene-énekes, műsorvezető Octavian Ursulescu. Szervezők: a szászrégeni Sebastiano Sportklub, illetve a Lex Guard Security. A rendezvényt Szászrégen önkormányzata 20 ezer lejjel támogatja.