2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosvásárhely belvárosát és a Bekecs egy szakaszát lezárják

Országos szuperrali-bajnokságnak ad otthont Marosvásárhely szombaton, ezért több utcában is péntek estétől lezárják a forgalmat. Nyárádmagyarósról a hegyi felfutó bajnokság versenyautói vasárnap rajtolnak. 

Marosvásárhelyen péntek este 7 órától vasárnap reggel 6 óráig több belvárosi utcában lezárják a forgalmat, ugyanis a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal partnerséget vállalt a június 18-án, szombaton és 19-én, vasárnap zajló országos szuperrali-bajnokság második szakaszának megszervezésében. A rendezvény biztonsága érdekében ezen a két napon a forgalom előtt lezárják a verseny útvonalát képező utcákat: Győzelem tér, Rózsák tere (a Maros Malltól a nagy ortodox katedrálisig mindkét irányban), Művész utca, Köteles Sámuel utca, Márton Áron utca, Mihail Kogălniceanu utca, a Sáros utca és a nagy ortodox katedrális közötti szakasz, Bartók Béla utca, Horea utca, George Enescu utca, Városháza utca és Tusnád utca. A forgalomkorlátozás június 18-án, pénteken 19 órától érvényes, és június 20-án, vasárnap reggel 6 óráig tart. A Marosvásárhelyi Rendőrség főnöke, Raul Matis megkeresésünkre arról biztosított, hogy az érintett utcákban lakó gépjármű-tulajdonosokat időben tájékoztatták az esemény miatt elrendelt korlátozásokról annak érdekében, hogy senkit se érjen kellemetlenség.


Nyárádmagyarós–Sóvárad között hegyi verseny

Forgalomkorlátozásra kell számítani vasárnap, június 20-án 10–14.30 és 15–18 óra között a Nyárádmagyarós–Sóvárad közötti szakaszon is, mivel ott szervezik a II. osztályú hegyi felfutó bajnokság V. fordulóját, a Metalubs Kupát. 

A közúti forgalom a 135-ös megyei úton Nyárádmagyarós kijáratától a Sóváradig tartó 3,3 kilométeres szakaszon 10–14.30 és 15–18 óra között szünetel. A gyorsasági futamot a sepsiszentgyörgyi Auto Crono Klub szervezi az országos autósport-szövetség égisze alatt, a sportesemény partnerei: a Nyárádmagyarósi Polgármesteri Hivatal, a Maros Megyei Közúti Rendőrség, a Nyárádszeredai Rendőrség, a Maros Megyei Csendőrség és a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. A Bekecs-hegy látványban bővelkedő szakaszain az érdeklődők a versenyzők szoros küzdelmére számíthatnak, ugyanis a ralizók dupla pontozásért küzdenek. A szervezők ugyanakkor felkérik a nézőket a járványügyi szabályok betartására. Mivel tudomásunk szerint nem volt kellőképp előre meghirdetve az eseménnyel járó útlezárás, Nyárádmagyarós polgármesterét, Kacsó Lajost megkérdeztük, hogy egyeztettek-e a szervezőkkel arról, hogy jól látható helyen előre jelezzék a Bekecs-hegyen szándékozó áthaladóknak az útlezárást. A községvezető megkeresésünkre kifejtette: a szervezőkkel egyeztetve hangsúlyozta, hogy Nyárádszereda központjában, illetve a lehetséges feltérőknél az előző évekhez képest nagyobb méretű útjelző táblákat kell elhelyezni, amelyekkel időben figyelmeztessék a járművezetőket az útlezárásra, hogy senkit se érjen kellemetlen meglepetés.