2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A közelmúltban hivatalosan is bejegyzett marosvásárhelyi Maros Hoki Klub részt vett a  csíkkarcfalvi fedett műjégpályán rendezett Sepsi-kupán.


A közelmúltban hivatalosan is bejegyzett marosvásárhelyi Maros Hoki Klub részt vett a napokban a csíkkarcfalvi fedett műjégpályán rendezett Sepsi-kupán. A négy csapat részvételével megtartott rendezvényen, amely néha a sportszerűség határát súroló kemény küzdelmet eredményezett, a klub egyelőre szerény anyagi helyzetét, felkészülési lehetőségeit és játékoskeretét is figyelembe véve derekasan helytállt a Maros Hoki Klub.

Eredményeik:

Szentimre – Hoki Klub 3-2

Sepsiszentgyörgy – Hoki Klub 7-3

Karcfalva – Hoki Klub 1-2

A tornát a sepsiszentgyörgyi csapat nyerte.

A Maros Hoki Klub gyerekcsapata tavaly szeptemberben kezdte meg a száraz edzéseket, és egyhetes edzőtáborozásra is lehetőségük nyílt a hargitafürdői sportbázison, mely idő alatt a csíkszeredai Vákár Lajos műjégpályán is edzhettek. Az ősz folyamán teremben folytatták a felkészülést az ifjú jégkorongozók, havi kétszeri kiszállással a gyergyói és székelyudvarhelyi jégpályákra. A somostetői szabadtéri jégpálya megnyitása itthon is lehetőséget adott a csapat számára a jeges edzésekre, és a játékoskeret is új tagokkal bővült. A klub erőfeszítései a csapat idei U10-es korcsoportos országos bajnokságon való eredményes részvételét célozzák.

A klub támogatói, akik nélkül nem nyílt volna lehetőség a kiszállásokra és sportfelszerelés beszerzésére: a Maros Megyei Tanács, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, Farell, Techno-Art Kft., Prodcarmi Kft., Viconsit Kft., Unicafarm Kft., Salvia Kft., Herlitz.