2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a magyar szavazókat a hét végi választástól Marosvásárhelyen

 Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete nem kötött semmilyen együttműködési megállapodást a Nemzeti Liberális Párt helyi szervezetével, a szövetség határozottan cáfolja azt a hazugságot, amelyet a marosvásárhelyi lakosok körében terjesztenek. 

Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei elnöke szerint ez az eset is azt mutatja, hogy milyen nagy szükség van a változásra Marosvásárhelyen. „A kampány utolsó száz méteréhez érkezve politikai ellenfeleink minden eszközt bevetnek: most közösségünket próbálják megvezetni, és ellenünk fordítani. Egészen biztos, hogy vasárnap a csalástól sem fognak visszariadni. A tegnapi napon közzétett szórólap, mely szerint az RMDSZ és a PNL politikai megállapodást kötött Marosvásárhelyen, HAMIS, ahogyan a rajta szereplő aláírásom is! Arra való tekintettel, hogy engedélyem nélkül használták fel az aláírásomat, a mai nap folyamán büntetőjogi feljelentést teszek irathamisítás miatt. Egy nem létező dokumentumra tették rá az aláírásomat a tudtomon kívül” – hangsúlyozta Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke. 

„Dorin Florea és egykori jobbkeze, Claudiu Maior, aki most a polgármesteri tisztségre pályázik, azt a látszatot akarják kelteni, hogy nincs tétje a választásnak, mert egyesek már előre eldöntötték, hogy hogyan fog működni a város a választások után. Arra kérek mindenkit, ne dőljenek be ennek a hazugságnak! A választásnak nagyon komoly tétje van, mégpedig az, hogy Marosvásárhelyen végre beindul a fejlődés, és emelkedő pályára kerül a város, vagy még inkább lemaradunk és elszigetelődünk. Vasárnap arról is döntünk, hogy folytatjuk az eddig megkezdett munkát Maros megyében, vagy arra a rendszerre bízzuk a megyét, amely Marosvásárhely fejlődését megakadályozta 20 éven keresztül. Én bízom közösségünk bölcsességében. Arra biztatok mindenkit, hogy vasárnap már az első órákban menjünk el szavazni, ne engedjük, hogy csalók kezére kerüljön Marosvásárhely és Maros megye! Győzzön Marosvásárhely és Maros megye!” – fogalmazott Péter Ferenc.

 A Maros megyei RMDSZ sajtóirodája