2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Június 23-ig lehet regisztrálni

Június 17-én kezdődött a háztartási gépek roncsprogramjának első fordulója, amellyel a lakosságot a nagy áramfogyasztású háztartási gépek lecserélésére ösztönzik, támogatva az energiatakarékos eszközök beszerzését. 

A program újdonsága, hogy nem lehet új televízióra cserélni a régit, a lefoglalt értékjegyek felhasználására pedig az eddigi 15 nap helyett hét nap áll rendelkezésre.

– Június 17–23. között lehet regisztrálni a programra, felhasználói fiókot létesíteni.

– Az I. szakasz június 24-én reggel 10 órakor indul, és június 30-ig vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban mosógépekre, mosogatógépekre és hűtőszekrényekre lehet értékjegyeket lefoglalni.

– A II. szakasz július 1-jén 10 órakor indul, és július 7-éig vagy a támogatási összeg kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban laptopokra és táblagépekre lehet értékjegyet lefoglalni.

– A III. szakasz július 8-án reggel 10 órakor indul, és július 14-éig vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet értékjegyet igényelni.

A vásárlási utalványok értéke megegyezik a tavalyiakéval: a mosó- és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztóládák, ruhaszárító gépek lecserélésére 400 lejes értékjegy, porszívókra 200 lejes vásárlási utalvány, laptopokra 500 lejes utalvány, táblagépekre pedig 300 lejes értékjegy jár.