2019. május 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Talpra, magyar!

Csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette dr. Vass Levente, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke és Kali István ügyvezető elnök a március 15-e alkalmából Marosvásárhelyen szervezett háromnapos rendezvénysorozat programját.

Az ünnepi rendezvénysorozat március 13-án, szerdán néptáncos hívogatóval kezdődik. A körzetekből indulnak a táncosok, a körzetek képviselői, menet közben kokárdákat osztogatnak a járókelőknek, és Kali István szavai szerint közelebb hozzák a néptáncot a vásárhelyiekhez.

Március 14-én, csütörtökön – erről Vass Levente tájékoztatott – délután 4 órától a Székely vértanúk emlékművénél emlékünnepségre és koszorúzásra kerül sor. Az ünnepség díszvendégei Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Az ünnepi rendezvényre, amely koszorúzással végződik, Sebestyén Péter római katolikus plébános mond áldást.

A Postaréten az RMDSZ önkéntesei 2000 kokárdát osztanak szét a megjelentek között.

Ugyancsak csütörtökön este fél 7-től a marosvásárhelyi várban koncertezik a Kormorán együttes.

Pénteken, március 15-én 16 órakor a fiatalok a Bernády szobor elől a Postarétig vonulnak, ahol A mi március 15-énk címmel rendkívüli emlékünnepséget tartanak számukra.

Este 7 órától a Kultúrpalota nagytermében kerül sor a Könyv és Gyertya gálaestre, illetve Sebestyén Márta és barátai ünnepi koncertjére.

Vass Levente elmondta, hogy a marosvásárhelyi RMDSZ javaslatára Tamási Zsolt, a marosvásárhelyi római katolikus iskola igazgatója és post mortem Varró Gyula volt RMDSZ körzeti elnök részesül a Könyv és Gyertya díjban.

Este 9 órától a Forradalmi rímek másképp esemény helyszíne a Jazz&Blues Club.

Kali István a továbbiakban elmondta, hogy idén is meghirdették a beszédpályázatot középiskolások és egyetemisták számára. Március 13-ig várják a fiatalok beszédeit. A nyertes beszédet a szerző március 14-én a Postaréten elmondhatja. 

Fotó: Karácsonyi Zsigmond  (archív))

Kapcsolódó cikkek: