2020. október 25., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Miközben az Európai Unió célja az, hogy 2050-re teljesen kiiktassák az EU közútjairól a halálos kimenetelű vagy súlyos következményekkel járó baleseteket, és 2030-ra ezek számát felére csökkentsék, miközben a világon az európai utak bizonyultak a legbiztonságosabbaknak 2019-ben – egymillió lakosra átlagosan 51 halálos baleset jutott –, addig Románia „élen jár” a közúti balesetek tekintetében. Az Európai Bizottság múlt heti közleménye szerint 2019-ben országunkban egymillió lakosra 96 halálos baleset jutott. Ez az adat 23%-kal kevesebb (közel 7000 fő), mint 2010-ben, és 2%-kal kevesebb, mint 2018-ban volt. 

Nagy az egyes uniós államok közötti különbség is: 2019-ben Horvátországban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Lettországban, Luxemburgban és Svédországban minden eddiginél kevesebb balesetet jegyeztek. Közúti közlekedés szempontjából Svédország a legbiztonságosabb, itt az egymillió főre eső halálos balesetek száma 22. A második helyen Írország áll, ahol 29 halálos baleset jut egymillió lakosra. 

Romániában ez a szám 96, vagyis a legmagasabb az Európai Unióban. Bár el kell ismerni, Románia tett előrelépéseket e téren az utóbbi tíz évben, még mindig a halálozási statisztika első helyét mondhatja magáénak. A negatív rangsorban Bulgária (89) és Lengyelország (77) követi Romániát. 

A közúti balesetek az emberi veszteség mellett súlyos anyagi terhet is rónak a társadalomra: a becsült költségek 280 milliárd euróra rúgnak, ami megközelíti az EU bruttó hazai termékének a 2%-át. 

A Pszichológusi Kamara és a rendőrség által készített felmérések szerint Romániában a 18 és 25 év közötti fiatalok okozzák a legtöbb közúti balesetet. Ezek a fiatalok agresszíven és gyorsan hajtanak, gyakran túllépik a megengedett sebességet, szabálytalan előzésekbe is belevágnak, vagy áthajtanak a piros jelzésen. A felmérés szerint a városokban a legagresszívebbek a sofőrök, és minden negyedik legalább egyszer vezetett ittasan. 

Ezek a statisztikák nem beszélnek az utak állapotáról, holott – nap mint nap tapasztaljuk – folyton felújításra szorulnak a romániai közutak. Ami csak „ráadás” a gépkocsivezetők felelőtlenségére. Útminőség szempontjából uniós szinten az utolsó helyen áll Románia. A politikai csatározások közben politikusaink azon is elgondolkozhatnának, hogy túl sokan halnak meg az országban közlekedési balesetekben.