2020. november 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

az Aranycsapat Testület

Megemlékezett Puskás Ferencről az Aranycsapat Testület az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó halálának 14. évfordulóján.

A testület elnöke, Lomnici Zoltán közleményében hangsúlyozta: Puskás Ferenc a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja, akinek sikereit az egész világ elismerte, és azok megbecsülést szereztek a magyarságnak. „Az Aranycsapat tagjaként olyan győzelmek részese volt, amelyeket azóta sem sikerült felülmúlni. Része volt abban, hogy a labdarúgás hazánk egyik legnépszerűbb sportága lett – fogalmazott Lomnici Zoltán. – Amikor több mint fél évtizeddel ezelőtt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó élő tagjaként egy rendezvényen felkért az Aranycsapat emlékének ápolására, még nem tudhatta, hogy néhány hónap múlva követni fogja Puskás Ferencet, és egymás mellett lelnek örök nyugalomra a Szent István-bazilika altemplomában.“

„Noha évtizedek teltek el az Aranycsapat fényes győzelmei óta, a sportszerető emberek évről évre megemlékeznek Puskás Ferencről és a válogatott többi tagjáról. Az Aranycsapat Testület mindent megtesz azért, hogy a győzelmek emléke eleven maradjon“ – áll a közleményben.

Fotó: Filmarchív