2019. július 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Csütörtökön délelőtt a Petry Bistro–Grill&Wine étteremben Péter Ferenc,

Maros Megye Tanácsának elnöke, Giurgiu Anca Mihaela, a Maros Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzésekért felelős igazgatója, Szentes Erzsébet, a Sapientia – EMTE Marosvásárhelyi Karának oktatója, pályaorientációs tanácsadó és Varga-Pál Petri Zsolt, a Petry Cégcsoport ügyvezető igazgatója jelenlétében bemutatták a cég által kezdeményezett Gyümölcsöző életpálya programot, amelynek célja elősegíteni a fiatalok itthon maradását. 

Fotó: Vajda György


A példaértékű program négy alappillére kínál lehetőséget a cég alkalmazottainak ahhoz, hogy a vonzó javadalmazás mellett itthon alapozzák meg jövőjüket. Az egyik az ún. nagyvárosi start lakásprogram: a cég lakásokat bérel, illetve ad ki bérbe azért, hogy azok, akik esetleg vidékről ingáznának, találjanak ideiglenes otthont. A fiatalok a cég által bebútorozott lakásokba azonnal beköltözhetnek, az átlag bérleti díjaknál kevesebb fix összeget kell fizessenek. A cég pedig intézi a lakásfenntartással járó adminisztratív költségeket. 

 A program másik támpontja a karrierlépcső, ami tulajdonképpen évek óta működik. Azoknak az alkalmazottaknak, akik valamilyen munkakörben  a cégnél dolgoznak, e program révén  lehetőségük van arra, hogy előrelépjenek. Rövid és hosszú távú képzési programon vehetnek részt, ezáltal képességeiknek megfelelően haladhatnak a karrierlépcsőn. Ehhez társul a Petry-akadémia égisze alatt szervezett fejlesztési program is, ahol nemcsak a munkakörnek megfelelő képzést kapnak az alkalmazottak, hanem olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket máshol is felhasználhatnak az életben. Végül, de nem utolsósorban egészségprogramot is biztosítanak az alkalmazottaknak. A Procardia alapítványon keresztül  az érdeklődők rendszeresen járhatnak tornára, ugyanakkor a cég nemsokára ingyenes vitaminkezelési programot is biztosít alkalmazottainak – tájékoztatta a sajtó képviselőit  Varga-Pál Petri Zsolt, a Petry Cégcsoport ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy mindezt külföldi mintára vezették be, és amit ők tapasztalnak, kiviteleznek, példaértékű lehet más gazdasági vállalkozók számára is, hiszen nem minden esetben a vonzó javadalmazási csomaggal lehet megtartani a munkaerőt a cégnél, hanem – az említett programokba foglalt – kiegészítő szolgáltatásokkal is, amelyeknek a lényege, hogy megteremtsék a megfelelő munka- és létkörülményeket. 

Péter Ferenc felszólalásában elmondta, hogy nemcsak a cégvezetőket, hanem a politikusokat is kellene foglalkoztassa az itthon maradás kérdése. Ezen a téren – a Petry cég által bemutatott programok kapcsán – foghat össze a vállalkozói és az önkormányzati szféra. Ha a vállalatok kiváló munkakörülményeket teremtenek, a megyei és a helyi közigazgatási egységek azon kell munkálkodjanak, hogy mindezekhez infrastruktúrát teremtsenek. Számos cég keresi meg a megyei tanácsot is. Amióta üzemképes a repülőtér, és épül(get) az autópálya, reálisan megnőtt a beruházások iránt érdeklődők száma. Marosvásárhely rendelkezik megfelelően képzett munkaerővel, hiszen a városban levő egyetemeken minőségi képzés van. Amennyiben a megyei infrastruktúra-hálózat is javul,  reális esély van a gazdasági, társadalmi fejlődésre. Csak közösen tudunk lépni ebben – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke. 

Giurgiu Anca Mihaela, a Maros Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzésekért felelős igazgatója örvendetesnek tartotta ezt a kezdeményezést. A kereskedelmi kamara évek óta vezet képzéseket. Nagyon képlékeny, változékony a munkaerőpiac, és ennek a mozgásnak meg kell felelni. Erre jó példa a Petry cég által beindított program, amelynek során cégen belül kínálják fel mindazokat a lehetőségeket, amelyek valóban szükségesek ahhoz, hogy egy cég megőrizze a saját munkaerejét. Nagy a felelelősség abban, hogy mit ajánlunk a fiataloknak, nemcsak a munkahelyekkel, hanem azzal a mentalitással, mely a munkához való viszonyulást illeti. Ezekre a kérdésekre ad  választ a Gyümölcsöző életpálya program is, amelyet minden vállalkozásnak követnie kellene. 

Szentes Erzsébet, a Sapienta EMTE tanára elmondta, hogy oktatóként követi a pályaválasztási folyamatokat. Fontos, hogy a képzések során az önismeretre helyezzék a hangsúlyt, hiszen nagyon sok minden függ attól, hogy ki hogyan foglalja el az általa óhajtott állást, és ez mennyire elégíti ki a lehetőségek és korlátok között az egyéni elvárásokat.  Szükség van az információkra, hogy tudjuk a helyünket a munkaerőpiacon, és ehhez kell a képességeket fejleszteni. A program célja, hogy mindenki megtalálja helyét, azt a munkát, amiben sikeres lehet. 

A programismertető után az új-ságírók kérdései következtek. Megtudtuk, hogy a Petry cégnél jelenleg mintegy 350-en dolgoznak, van üzletük Maros, Hargita és Kolozs megyében is. Az utóbbiban elég nehezen találnak munkaerőt. Egyrészt, mert nem annyira ismertek a szomszédos megyében, másrészt pedig nagy a munkapiaci kínálat. A javadalmazást illetően Varga-Pál Petri Zsolt kifejtette: a szakágazatban előkelő helyen állnak, de nem is annyira a kézbesített pénzösszeg számít, hanem azok a lehetőségek, amelyeket akár a szóban forgó programnak megfelelően az alkalmazottaknak ajánlanak, s amelyeken a részvétel nem is anyagiakban mérhető. Péter Ferenc elmondta, hogy számolni kell a munkaerő-vándorlással, hiszen valóban nagyon sokan dolgoznak külföldön, de jó hír az, hogy a jövő évben több száz millió eurós infrastruktúra-beruházási programokat viteleznek ki, aminek köszönhetően majd javulnak az itthoni életkörülmények. Ehhez ki-ki a maga módján járulhat hozzá. Erre példa az, hogy a magáncégek milyen saját kezdeményezéssel tehetnek valamit azért, hogy erősítsék az itthon maradást.