2019. augusztus 18., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maros Megyei Tanács áprilisban zárta le a közbeszerzési eljárást, aminek alapján megkötötte az új szerződéseket a Románia iskoláiért program keretében, így a tanintézményekben kiosztható a tízórai – közölte a megyei tanács sajtóirodája.  

A közbeszerzés eredményeként a megyei önkormányzat három, két évre szóló keretszerződést kötött, amelyek értelmében a nyertes cégek a megyei tanács által jóváhagyott termékeket, azaz almát, kekszet, kiflit, tejet és szánát fognak szállítani a Maros megyei tanintézményeknek. A keretszerződések mellett aláírták az első alszerződéseket is, amelyek az idei tanév hátralevő részére, azaz a május 6. és június 14. közötti időszakra vonatkoznak.

A pékárut a Granpan D’or Kft. fogja biztosítani, a két évre vonatkozó szerződés összértéke 8,8 millió lej, amelyből 998.000 lej a 2018-2019-es tanévre szóló szerződésé.

A tejtermékeket illetően a FrieslandCampina Romania Kft. nyerte a versenytárgyalást, a szerződés teljes értéke a következő két évre 8,1 millió lej, a tanév utolsó hónapjaira  vonatkozó alszerződésé 915.000 lej. A gyümölcsről a Logistic Media Pop Art Kft. gondoskodik, a szerződés teljes értéke a következő két évre 3,7 millió lej, ebből 415.000 lej a folyó tanévre. 

Maros megyében a Románia iskoláiért program keretében  58.621 gyermek részesül tízóraiban. Az óvodások és iskolások a hét folyamán két nap kapnak majd tejet és  kiflit, két nap almát és kekszet,  egy nap pedig szánát és kiflit.