2022. január 28., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Rádió udvaráról gépkocsikaravánon indultak útnak azok a szerkesztők, technikusok és meghívottak, akik öt megyét érintve igyekeznek minél több hallgatóval találkozni.


Tegnap délben a Marosvásárhelyi Rádió udvaráról – ezúttal rendhagyó módon – gépkocsikaravánon indultak útnak azok a szerkesztők, technikusok és meghívottak, akik több száz kilométert bringázva, öt megyét érintve igyekeznek minél több hallgatóval találkozni.

Miután Mirela Moldovan vezérigazgató és Borbély Melinda, a magyar szerkesztőség igazgatója jó utat kívánt a kollégáknak, Kádár Zoltán, a kerékpáros körút kezdeményezője és szervezője elmondta: minden évben új útvonalakat választanak. Az idén gépkocsival utaznak Kommandóig, majd onnan Kovászna – Sepsiszentgyörgy – Botfalu – Erzsébetváros – Olthévíz – Oklánd irányába tartanak. Az adáskörzetben levő magyar, román és remélhetőleg szász hallgatókkal is találkoznak, hiszen Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Maros megyét érintik. A rádiósok csapatát erősíti Keresztes Zsombor a Pro Biciclo Urbo részéről, Csányi László hegyimentő és Nemes Pál, a Novocom Consult cég vezetője. Útközben várhatóan a kerékpározókhoz csatlakozik Tulit Zsombor alpinista, Geréb Péter Székelyszentlélekről és néhány kilométert velük karikázik majd dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja.

Idén újdonság, hogy a 0737-607-036-os telefonszámot bárki hívhatja, aki találkozni akar útközben a kerékpárosokkal. A Marosvásárhelyi Rádió Facebook oldalán pedig – a lehetőségek szerint – naponta fényképes beszámolót is közzétesznek a körúton levők. Marosvásárhelyre várhatóan június 17-én 18 óra körül gurul haza a rádió.