2022. május 25., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a fejlesztési minisztérium

A fejlesztési minisztérium közzétette az Anghel Saligny közművesítési programon keresztül finanszírozott gázhálózatok megépítésére és bővítésére szánt összegek megyei leosztását, amelyre 7,5 milliárd lejt biztosít a szaktárca – hívta fel a figyelmet Cseke Attila fejlesztési miniszter.

„A romániai települések 70%-ában nincs gázhálózat, ezért volt szükség az RMDSZ által javasolt közművesítési programra, amely segítségével 21. századi életkörülményeket biztosíthatunk településeinken, és olyan családokat, településeket csatlakoztatunk a gázhálózatra, ahol most nincs biztosítva ez a szolgáltatás” – nyilatkozta Cseke Attila.

A szaktárcavezető rámutatott: a méltányosság érdekében az önkormányzatok számát, a megye lakosságát, a befizetett adót vették figyelembe az összegek elosztásakor, és nem utolsósorban azoknak a településeknek, önkormányzatoknak a számát, ahol jelenleg nincs gázhálózat. A beruházások listája, illetve az elbírálási kritériumok megtekinthetők a szaktárca honlapján. (RMDSZ-tájékoztató)