2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az idősebb korosztály felé nyit a klub

Minden korosztályt megszólító, gazdag kínálattal várja vendégeit az elkövetkező hetekben, hónapokban a marosvásárhelyi Jazz & Blues Club. Az őszi programokról Demeter József, közismert nevén Döme klubtulajdonost kérdeztük.

– A nyári hibernálás után újult erővel vágtunk bele a rendezvényszervezésbe. Néhány koncerten már túlvagyunk, október 3-án például a gipsy swing (roma dzsessz) zenét játszó Canarro, 4-én az új csillag, az Elefánt együttes koncertezett a Piano teremben. Még korábban, szeptember végén stand up comedyre, Dombóvári István és Bellus István közös produkciójára vártuk a szórakozni vágyókat. Közben újraindult a táncház is, múlt hét végén a Pál István Szalonna és Bandája muzsikált.

Ami az újdonságokat illeti, nagy lendülettel készülünk a Bagossy Brothers Company október 17-i, csütörtöki, este 8 órakor kezdődő koncertjére. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztünk meg, csütörtökön délután 6 órától a magyar rajzfilmzenét feldolgozó csíkszeredai Mesehetes zenél a legfiatalabb közönségnek. Gyerekbulit egyébként havonta, másfél havonta tartunk a klubban. Az egyik legfontosabb koncert a 30-as, 40-es évek zenéjét játszó Bohém Ragtime Jazz Band október 19-i, szombati fellépése lesz. A héttagú együttes a világ egyik legsokoldalúbb dzesszbandája, tagjai összesen tizennégy hangszeren játszanak, és a legváltozatosabb zenei stílusokat szólaltatják meg. Fellépésükre elsősorban az idősebb korosztályt várjuk. 

– A dzsesszes őszi programok között évek óta helyet kap a rangos, országos szinten egyedi Freedom Blues Fesztivál.

– Idén sem lesz másként. November 7–9. között ötödik alkalommal ad otthont a klub a fesztiválnak. A háromnapos rendezvényt a Rocksuli diákjai nyitják meg, a továbbiakban pedig egyebek mellett a Blues Brothers Show, Sir Blues Vali Răcilă, a műfaj legidősebb hazai képviselője, Andrei Cerbu & The Crossroads, a Mike Godoroja & Blue Spirit formációtól a Zeppelin Experiment, Oxigen feat, Eugen Caminschi hallgatható. Emellett mindhárom estén élő zenés buli lesz a klubban, rock&roll, blues- és rockzenére lehet majd szórakozni. A novemberi programkínálatból kiemelném Pély Barna 6-i koncertjét, az Intim Torna Illegál 14-i fellépését, illetve a tavalyi sikeres turné után Erdélybe újra visszatérő Agregátor 23-i produkcióját. A decemberi fellépők között van Andy Ghost és a Metalica Tribute Band, Boros Olimppal pedig újra megszervezzük a karácsonyi Eurock Christmas Festivalt. Emellett egész évben folytatódnak a salsa- és a tangóestek, a táncházas együttlétek, a retropartik és a fiatalabb korosztálynak szóló bulik. 


Októberfest és a Sörház söre

– Lesz-e valamilyen különlegesebb esemény mostanában a Sörházban?

– Október 24–26. között kerül megrendezésre az Oktoberfest, amelynek kínálatában zenei és kulináris élmények, akusztikus koncert, illetve sör- és kolbászbemutató is szerepel. Ez alkalommal mutatjuk be a Sörház saját kézműves sörét, az Apostolt, amely Bürger Albert sörgyáros emlékét őrzi.

– Van-e olyan korosztály, amelyet a gazdag programkínálattal kiemelten szeretnél megcélozni?

– A negyvenes vendégeket és a náluk idősebbeket igyekszem most leginkább bevonzani. Szeretném, ha elterjedne a köztudatban, hogy a Sörház nem éjszakai szórakozóhely, pláne nem kocsma, hanem meghitt családi együttlétek és céges rendezvények számára is megfelelő helyszín, ahol találkozni, beszélgetni, falatozni is lehet. Minden vasárnap kedvezmények várják a betérőket, erről a casaberii.ro honlapon lehet tájékozódni.

Fotó: Jazz & Blues Club