2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az A osztályos női kosárlabda-bajnokság X. fordulója keretében a marosvásárhelyieket a bajnoki cím várományosa a târgovişte-i CSM csapata fogadta. A házigazdák eddig egyetlen meccset sem vesztettek, így várható volt ez a végeredmény.

Az A osztályos női kosárlabda-bajnokság X. fordulója keretében a marosvásárhelyieket a bajnoki cím várományosa a târgovişte-i CSM csapata fogadta. A házigazdák eddig egyetlen meccset sem vesztettek, így várható volt ez a végeredmény. Már az első negyedet sikerült 15 pont különbséggel zárniuk, ami a vásárhelyiek számára katasztrofális vereséget előlegezett meg. A vendégeknek mégis sikerült a második negyedben magukra találniuk és mindössze 8 pontkülönbséggel közelítették meg a târgoviştei csapatot. Ez nem volt elég, hiszen a játék végén a CSM nyugodtabban játszott, a lányoknak sikerült kézben tartaniuk a játékot és 57-45 pontos különbséggel meg is nyerték a találkozót.

A marosvásárhelyiek legjobb pontszerzője Cherrise Graham volt, aki 19 pontot szerzett, 13-szor juttatta labdához csapatát és egy kosárpasszt is adott). A BC Nova Vita játékosainak eredményei: Keila Beachem (8 pont, 5 labdaszerzés – kiállították öt hibáért), Veronica Hicks (7 pont, 4 labdaszerzés), Bianca Vescan (4 pont 5 labdszerzés), Ashlee Roberson (4 pont, 3 labdaszerzés – kiállítva) Cristina Cutas (3 pont, 5 labdszerzés.)

A BC Nova Vita másodszor vonul le vesztesen a pályáról. A XI. fordulóban ugyancsak nehéz mérkőzése lesz, hiszen a bajnoki cím másik esélyesével a CSM Szatmárnémetit fogadja november 26-án a marosvásárhelyi sportcsarnokban.