2020. január 25., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szeptember 9-től frissül a Marosvásárhelyi Rádió műsorrácsa. Az elmúlt években folyamatosan bővülő, mára 24 órás önálló adásidővel rendelkező közszolgálati regionális rádió hétfőtől kissé átszervezi délutáni adásidejét.

Legfontosabb módosításként megjelenik egy új műsor, az Átjáró, amely minden hétköznap 15 és 17 óra között lesz hallható. Tartalmát tekintve megőrzi az eddigi Rádióújság tájékoztató jellegét, de kiegészül könnyebb, mozaikosabb információkkal. Továbbá a bejáratott Kultúrpresszó című műsor megmarad, de csupán egyórás lesz, 14 és 15 óra között lesz hallható.

A kora esti műsorok ideje is módosul, így hétfőn 18 órától a Medicina, kedden a Törvénytár, szerdán az Összhang, csütörtökön a Frappáns jelentkezik, míg az Értsünk szót! műsort minden hétköznap 19 órától sugározza a rádió. A hallgatói igények kielégítésére törekedve a Marosvásárhelyi Rádió a vasárnapi Zenés üzeneteket is kibővítette egy órával, azaz ezentúl a hallgatók 14 és 16 óra között elő műsorban köszönthetik szeretteiket. Egyéb műsorrácsbeli és személyi újdonságok is lesznek, de ezeket a rádió meglepetésnek szánja. (közlemény)